2013 január 6. óta van fent a rendőrségi körözési listáján annak a férfinak a leírása, akit a dokumentum szerint vonat gázolt halálra. Az ügy érdekessége, hogy az országos médiumokban akkoriban nem írtak ilyen jellegű vonatbalesetről.

7 vagy 8 éve történt

45-50 éves, 176-180 cm magas, közepes testalkatú férfi holttestét nem tudja azonosítani a rendőrség immáron 8 éve. A veszprémi kapitányság által kiadott körözés szerint a férfi arca kerekded, orra egyenes, széles, szeme barna színű. haja 8-10 cm hosszú, szőkésbarna, hátul őszbe vegyülő. arcszőrzete őszülő szakáll és bajusz.

Hiányos fogazat

Fogazata erősen hiányos és ápolatlan volt. Ezek után hosszan sorolják, hogy hány foga hiányzott. Azt is feltételezik, hogy talán upos volt. Erről így írnak: halála vonatgázolás miatt következett be, a gerincén enyhe jobb oldali ferdülés látható, nem kizárt, hogy életében kissé púpos volt.

Látszólag sportos

A leírásban még szó esik arról, hogy farmer alapú melegítőnadrág és pufi dzseki volt rajta. A körözésben megadják a pontos helyszínt is.

Most akkor mikor is történhetett?

Az ügy azért is érdekes, mert napra pontosan 1 évvel később ez a hír jelent meg a sajtóban: Vonat gázolt halálra egy hatvan év körüli férfit hétfőn – tájékoztatta az Országos Mentőszolgálat megyei mentésvezetője, Novák Judit az MTI-t. Az eset a veszprém-kádártai vasútállomáson történt, bűncselekményre utaló körülmény nem merült fel.

2014-re tippelünk

Lehet, azonban, hogy a körözés kiadásánál elírták a dátumot. Mindenestre 2014-ben egy 45-50 éves férfiről írt a a rendőrségi közlés alapján az MTI, az alapesetünkben pedig egy 60 körüli embert keresnek. Mi tévedésre gyanakszunk, mert a dokumentumban „19010/189/2014.ÁLT” iktatószám szerepel.

További balatoni bűnügyi hírekért kattints ide!

Hasonló esetről írtunk a déli parton is

A siófoki rendőröknek is van megoldatlan ügyük.

12 év után emeltek vádat

Emberölés miatt vádat emelt a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség egy férfi ellen, aki 2009. január elsején Leányváron olyan súlyosan bántalmazott egy idős nőt, hogy az életét vesztette.

Primitív gyilkosság

A támadó a sértett egyik unokájának barátja volt, és több alkalommal együtt italoztak a házban. A gyilkosság napján a férfi ismét az unokát akarta felkeresni, de az nem volt otthon. Az asszony itallal kínálta, majd távozásra szólította fel. Az ittas férfi meglökte az idős asszonyt, aki földre esett; a férfi többször bántalmazta, nagy erővel megragadta a nyakát, rátaposott, rátérdelt a mellkasára, majd magára hagyta.

10 évvel később azonosították, de már börötnben van

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a piliscsévi férfi jelenleg is börtönben van. Az emberölési ügyben a most lezárult nyomozás alapján emeltek vádat ellene.

Címlapképünk: pexels-pixabay