Egy olyan holttest szerepel a rendőrség körözési listáján, amelyikről nem tudják, hogy ki lehetett, csak annyi biztos, hogy a Balaton déli partján, Szántódnál találtak rá 2019-ben. Egy tinédzserről lehet szó.

2 éve találtak rá

Egy 13-14 év körüli tinédzser csontmaradványaira bukkantak még 2019 decemberében. A rendőrségi körözési leírás szerint alsó állkapocs nélküli koponyacsontot, bordacsontokat és fogakat találtak Szántódnál.

Kitört fogak

A fogak állapotát így írják le: a jobb felső 4-7-es, és a bal felső 3-7-es fogak anatómiai pozícióban találhatók, a jobb felső 1-3 és a bal felső 1-2-es fogak a halál után hullottak ki. A 8-as fogak egyike sem tört át, azok az állcsontban találhatók.

Hosszú évek óta lehetett a földben

Ami döbbentes, hogy a megmaradt csontok alapján csak annyit sikerült megállíptani, hogy a halál beálltának feltételezhető ideje: 20 éven belül.

1000 ember ismeretlen

A rendőrség az ismeretlen holttestek azonosításához rendszeresen kéri az emberek segítségét a honlapjukon keresztül. Az országos listán jelenleg valamivel több mint ezer ismeretlen holttest, illetve testrész szerepel.

Ezt írja a protokoll

Az ismeretlen holttestekkel kapcsolatban szigorú protokoll van a rendőrségnél. A megtalált, azonosítatlan testek nyilvántartásba kerülnek, de előtte ujjlenyomatot vesznek, vizsgálják a tetem fogazatát, és egyedi azonosítókat keresnek rajtuk.

Amiket még keresnek

Ez lehet tetoválás, beépített protézis és műtéti heg is. Utóbbiakat egybevetik az Országos Egészségbiztosítási Pénztár nyilvántartásával, és ha ez nem vezet eredményre, először a körözéseket nézik át.

DNS-t is nézik

Amennyiben valószínűsíthető, hogy a megkerült testnek köze lehet egy eltűnt emberhez, akkor szembesíteni hívják azt, aki az eltűnést bejelentette. A halottvizsgálatkor természetesen DNS-mintát is vesznek.

Mi a helyzet Dunakeszin?

Szúrópróbaszerűen kiválasztottunk a egy Budapest-környéki várost is, hogy ott mi a helzet. Három olyan holttest szerepel a rendőrség körözési listáján, amelyikről nem tudják, hogy ki lehetett, csak annyi biztos, hogy Dunakeszin találtak rájuk. A legrégebben felfedezett holttestet 1995-ben találták.

1995 óta nem tudják

Felső fogazata hiányzik, teste szőrős, szemöldöke dús, kezei erősen elhanyagoltak – így írja le a dunakeszi rendőrség körözési listája azt a férfit, akit már 1995 óta keresnek, de nem tudják, hogy kiről lehet szó. Annyit lehet még tudni róla, hogy lábán fehér-kék Adidas feliratú zokni volt. Pólója kék színű rövid ujjú, vállain fehér alapon kék, csíkos betét volt, nyakrésze cipzáras.

Csíkos alsónadrág

Az 1997-ben eltűnt ember különös ismertetője pedig az volt, hogy csíkos alsónadrágban találták meg, és egy patakban bukkantak rá.

További balatoni bűnügyi hírekért kattints ide!

Címlapfotónk illusztráció: Ahmed Adly fotója a Pexels oldaláról

.