A Balaton északi partjára látogat a Budapesti Fesztiválzenekar zenés teherautója a hétvégén. A világhírű zenekar kamaraformációi Csopaktól Szentbékkálláig több helyen megállnak, hogy rövid koncerteken szórakoztassák a nyaralókat.

Budapesten már utcazenéltek

A budapesti sikeres utcazenélés után muzsikusaik péntektől vasárnapig a tó északi partjának nagyobb városaiban és a Balaton-felvidéken fognak zenélni.

Péntektől vasárnapig

A zenészek péntek délután Balatonfüred, Csopak és Tihany utcáin, szombaton és vasárnap pedig többek között a Szigligeti várudvarban, Köveskálon, Szentbékkállán, a káptalantóti Liliomkert piacon és a kővágóörsi zsinagóga kertjében is játszanak majd.

Promóció is

A kamaraformációk adta zenei élményen túl az érdeklődők a zenészektől is megvásárolhatják bérleteiket és jegyeiket a következő szezonra, akár SZÉP-kártyával is.

Kisfilm

A közleményben felidézik, hogy a nyár elején nagy sikert aratott a Fesztiválzenekar négy keréken guruló budapesti utcazenélése, amelyről egy kisfilmet is készítettek. Ez a zenekar YouTube-csatornáján elérhető.

Szeptemberben már teremben

A Budapesti Fesztiválzenekar új évada egy hónap múlva, szeptember 9-én indul a Müpában. A Fischer Iván rendezésében látható Poppea megkoronázása című Monteverdi-opera próbái már folynak.

Kreatív ötlet

A részletes program

A részletes balatoni program a zenekar honlapján érhető el. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Cseh Tamás emlékére

Cseh Tamás életműve előtt tisztelegnek Bakonybélben zenei emlékesten, amelyen megidézik a tavaly elhunyt Kátai Zoltán énekmondó emlékét is. A dalestet augusztus 14-én tartják a bakonybéli Szentkút-kápolna szomszédságában.

Fellépők

A 2015 óta rendszeresen megrendezett emlékest közreműködői olyan zenészek, akik közel álltak Cseh Tamáshoz. Hallhatják az érdeklődők a Musica Historica Együttest, amely 1988-ban alakult Csörsz Rumen István vezetésével. Fellép Lantos Szabó István lantművész, a régi magyar énekköltészet kutatója, a Vagantes trió alapítója és művészeti vezetője. Közönség elé áll Róka Szabolcs énekmondó, kobozművész és Écsi Gyöngyi népdalénekes, bábművész.

Gryllus Dániel is

Gryllus Dániel zeneszerzőt, előadóművészt, a Kaláka együttes alapítóját is hallhatja a közönség és fellép Mülhauser Martina dalszerző, ének- és gitárművész is.

Címlapfotónk a zenekar weboldaláról származik.