Danyi Gábor nyáron távozik a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának vezetőedzői posztjáról, és a Siófok KC szakmai munkáját irányítja a jövőben.

Nem hosszabbít a Győr

A Bajnokok Ligájában, a bajnokságban és a Magyar Kupában is címvédő Győri Audi ETO KC honlapjának híradása szerint Danyi nyáron lejáró szerződését a klub elnöksége nem kívánta meghosszabbítani, bár a felek tárgyaltak egymással – írja az MTI.

A szezon végéig marad

„A szezon hátralévő részében természetesen közösen küzdünk tovább a céljaink eléréséért” – nyilatkozta Bartha Csaba klubelnök.

Danyi Gábor győri múltja

Danyi 2011 nyarán érkezett Győrbe, másodedzőként Konkoly Csabával, a néhai Karl Erik Böhnnel és Ambros Martínnal dolgozott, majd 2018-tól vezetőedzőként folytatta munkáját, és 2019-ben a BL-ben, a bajnokságban és a Magyar Kupában is aranyérmet nyert a győriekkel.

Szövetségi kapitány is

Az 56 éves, pécsi születésű edző Elek Gáborral együtt a magyar válogatott szövetségi kapitányi posztját is betölti.

Siófokra tart

Sajtóhírek szerint a győriek vezetőedzői posztjára a jelenleg csapat nélküli Ambros Martín, valamint a francia Emmanuel Mayonnade a legesélyesebb. Utóbbi a Metz vezetőedzője, valamint a világbajnoki címvédő holland női válogatott szövetségi kapitánya jelenleg.

5 évről van szó

A Siófok KC honlapja szerint Danyi Gábor szerződése idén nyártól három plusz két évre szól, segítője a jelenlegi vezetőedző, Zdravko Zovko lesz, akivel korábban Győrben is együtt dolgozott.

A Siófok elégedett

„Nagyon örülünk neki és büszkeséggel tölt el minket, hogy Gábor elfogadta a felkérésünket, így közösen nyithatunk egy új fejezetet a klub életében. Az érkezése nemcsak a felnőtt csapatunkra lesz hatással, hanem az SKC teljes szakmai munkájára. Az is fontos volt számunkra, hogy Zovko mester a maradásáról biztosított bennünket” – nyilatkozta Fodor János, a Siófok KC ügyvezetője.

Danyi Gábor is örül

Danyi úgy fogalmazott, örömteli és megtisztelő számára, hogy nyártól Siófokon folytathatja pályafutását.

Rövid nyilatkozat

„Izgatottan várom ennek az új fejezetnek a kezdetét, de addig is vannak kötelezettségeim. Jelenleg az a legfontosabb számomra, hogy befejezzem azt, amit elkezdtem. Mindent megteszek azért, hogy a Győri Audi ETO KC-val a lehető legsikeresebben zárjuk le ezt a szezont” – szögezte le.

Címlapkép: MTI Fotó – Kovács Anikó