Nekimentek egy, az autópályákon dolgozó munkásokat védő biztonsági utánfutónak az M7-esen. A baleset a 171-es kilométernél történt.

Külföldi autós lehetett

A baleset-info.hu úgy tudja, hogy egy olasz rendszámú Golf vezetője volt figyelmetlen a 171-es kilométernél. További friss hírek a Balaton partjáról ide kattintva.

A baleset szörnyű fotója

A baleset-info.hu felvétele

A Közút könnyfakasztó videót készített júniusban

2000 óta 18 közúti szakember halt meg útfelújítások közben az autósok által okozott balesetben. Egy férjét elvesztő asszony visszament családi tragédiájuk helyszínére. Videón mondta el érzéseit.

A szívfacsaró videó

A különleges kampány oka

Azt Magyar Közút Nonprofit Zrt. írja a különleges videójukhoz, hogy az idén az előjelzések alapján várhatóan kimagaslóan sok nyaralni vágyó választ belföldi úti célt, a megnövekedett forgalomhoz pedig az elmúlt 10 év legnagyobb volumenű útfelújítási programja társul. Ezért indították a „Biztonságunk az Ön kezében van!” kampányt.

Sebességmérő is van az ilyen eszközökön

Arra is felhívják a figyelmet, hogy a munkásokat védő eszközökön sebességmérő kamera is van. Ennek alapján az látszik, hogy a közlekedők egyáltalán nem tartják be a kihelyezett sebességkorlátozásokat a gyorsforgalmi utak munkaterületeinek térségében.

2020-ben is életet mentettek ezek az eszközök

2020-ban jelentették be, hogy 9 ütközéscsillapító forgalomtechnikai utánfutót szerzett be a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Ezeket azonnal szolgálatba is állították. Az egyik pár nap multán életet mentett Dunakeszi közelében az M0-on – számolt be a Dunakeszi Post.

Az akkori baleset

Az M0-s autóút Dunakeszi szakaszán, a Megyeri híd felé vezető oldalon burkolatjavítási munkákat végeztek a Közút szakemberei. Itt is használták az új eszközt. Ennek rohant neki egy furgon. A Magyar Közút Facebook-oldala szerint a jármű nagy sebességgel haladt a belső sávon és már nem tudott kisorolni a külső sávba. Az ütközési energiaelnyelő berendezés megvédte a munkásokat, de természetesen megrongálódott. A furgon is alaposan összetört.

Mennyire ad védelmet?

A berendezések egyébként 60-80 km/órás sebességgel becsapódó járműveket tudják megfogni megmentve a munkások és a figyelmetlen autós életét.

A címlapfotó a baleset-info.hu felvétele.