A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság és a Készenléti Rendőrség munkatársai július 2. és július 5. között 6 esetben intézkedtek garázdaság, illetve felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt.

Rugdosódás pénteken

Pénteken egy feldühödött férfi rugdalta meg egy gépjármű szélvédőjét egy forgalmas gyorsétterem előtt, amely a jelenlévőkben megbotránkozást és riadalmat keltett. További friss balatoni hírek ide kattintva!

Késes balhé szombaton

Szombaton, a belvárosban egy közlekedési affér miatt késsel fenyegetőzött két férfi, ami végül verekedéssé torkollott, a Petőfi sétányon pedig egy férfi és egy nő bántalmazott egy másik párt.

40 rendőr vasárnap

Vasárnap hajnalban a sétányon három garázdaság is történt, az egyik helyszínen az indulatokat közel 40 rendőr tudta csak megfékezni, onnan hét személyt állítottak elő a Siófoki Rendőrkapitányságra. A nyomozók a hétvégi garázdaságokkal összefüggésben egyelőre 10 személyt hallgattak ki gyanúsítottként, közülük öt főt vettek bűnügyi őrizetbe.

Kamerák és megerősített járőrök

A rendőrség az évnek ebben az időszakában alapvetően megerősített létszámmal van jelen, és az önkormányzattal, társszervekkel, polgárőrséggel szorosan együttműködve hajtja végre feladatait, mindamellett a bűncselekmények felderítésében, a gyanúsítottak azonosításában és elfogásában kiemelt jelentősége volt a térfigyelő-kamerarendszernek.

Nagy razzia volt péntek este

Pénteken 21 óra és július 3-án 6 óra között összehangolt rendészeti és bűnügyi ellenőrzéseket hajtottak végre Siófokon, a Petőfi sétányon a rendőrök. 606 embert igazoltattak.

Prostitúció miatt is tettek feljelentést

A fokozott ellenőrzés során a rendőrök 606 főt igazoltattak, közülük 5 embert állítottak elő bűncselekmény elkövetésének gyanúja, illetőleg szabálysértés miatt. Négy esetben büntetőfeljelentést tettek garázdaság, öt esetben szabálysértési feljelentést tettek engedély nélküli árusítás, tiltott prostitúció, illetve szexuális szolgáltatásra felhívás tilalma miatt, valamint három ittas járművezetővel szemben intézkedtek.

Videó a razziáról

Címlapfotónk a rendőrség felvétele