Fantasztikus helyet fedeztünk fel Balatonfüreden, pontosabban Balatonfüred felett a Száka-hegyen. A Gapa Terasz és Parkerdőből elképesztő balatoni látvány tárul elénk – ha nem látod, el sem hiszed! Belátni a teljes Balatont, sőt még a Tihanyi-félszigetet is. Nem csak a panoráma miatt érdemes ide elmenni, hanem a szuper programok miatt is. Most csütörtökön, július 6-án a Kékszalagra startoltak rá. Lesz versenynézés az egyedülálló kilátóból, a gyerekeknek sok-sok játékos és hasznos elfoglaltság, a szülők pedig jobbnál-jobb borokat és ételeket kóstolhatnak. A Gapa Terasz és Parkerdő mindössze 10 percre van autóval a füredi kikötőtől.

A Balaton legnagyobb ünnepe

A Kékszalag a Balaton és a vitorlázás legnagyobb ünnepe, amelyhez kapcsolódóan július 6-án a Gapa Terasz és Parkerdő egész napos fesztivált szervez. A balatonfüredi Száka-hegyen található, kifejezetten gyermek- és családbarát helyszínen szeretettel várják azokat, akik az egyedülállóan csodálatos panorámájú teraszról vagy a hegytetőn álló kilátóból szeretnék megnézni, ahogyan a sok száz hajó vitorlát bont és elrajtol a Füredi-öbölből.

Izgalmas és tartalmas programok

A rajt után is érdemes maradni, mert a szervezők izgalmas és tartalmas programokkal készülnek az egész család számára. Lesz élményfestés az árnyas lombteraszon, ahol a résztvevők megfesthetik a saját Kékszalag festményüket a Balaton hullámait szelő vitorlásokról. 

Száka-hegy varázsa

A gyerekek is alkothatnak a balatoni témája óriás színező segítségével. Az érdeklődők izgalmas vezetett túra és természetismereti interaktív foglalkozás keretében fedezhetik fel a Száka-völgy és hegy varázsát és megismerkedhetnek a térség rejtett értékeivel, amely során hasznos, környezettudatosságra nevelő ismereteket is szerezhetnek.

Füredi panoráma a Gapa Terasz és Parkerdő kilátójából, innét tökéletesen látszik majd a Kékszalag startja

Családi élmények

A Családi Kerekítő foglalkozására a legkisebbeket várják szüleikkel, hogy a ligetes, árnyas tölgyes ölelésében közös játékkal, énekléssel és mondókázással szerezzenek közös, családi élményeket. 

Önfeledt szórakozás

A napot a Danubia zenekar Révfúvós koncertje zárja, amely önfeledt szórakozást kínál minden korosztály számára. A rendezvény alatt hűsítő italokat és finom harapnivalókat kínál a Gapa terasz foodtruck-jának csapata.

Különleges környezet

A Gapa Terasz és Parkerdő a nyár folyamán további izgalmas programlehetőségeket kínál a különleges környezetben kikapcsolódni vágyók számára. Az izgő mozgó korosztálynak szervezett erdei ismeretfejlesztő programok mellett az erdei akadálypálya, játszótér mindig remek elfoglaltságot ígér. 

Látványos lombkorona sétány a Gapa Terasz és Parkerdőben

Borkóstolók és koncertek

A felnőttek számára a „zenél az erdő” sorozat erdei koncertekkel egybekötött borkóstolók, borvacsorák mellett az ősi természet erejéből fakadó szépség és egészségápolási fortélyokra tanító workshop nyújt tartalmas időtöltést.

Kiemelt kép: Kilátó a Száka-hegyen, a Gapa Terasz és Parkerdő területén