A Siófoki Járási Ügyészség bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki kábítószer befolyása alatt vezetett, és saját autóján kívül további három parkoló gépjárművet is összetört. Egy romániai kamionsofőr pedig egy másikkal emberkedett, ő is a bíróság elé kerül.

Letarolta az autókat Balatonföldváron

A 33 éves férfi 2020 decemberében Balatonföldvár belterületén közlekedett, azonban az útról letérve egy parkoló kisbusznak ütközött úgy, hogy további két autó is megrongálódott. A balesetet során a vádlott könnyebb sérüléseket szenvedett, azonban a helyszínre érkező járőrök egy fehér port tartalmazó zacskót találtak a zavartan viselkedő férfinál, akit ezért a siófoki kórházba vérvételre előállítottak.

Bódult állapotban volt

Az elvégzett vizsgálat amfetamint mutatott ki a vádlott vérében. A kábítószer fogyasztása miatt a férfival szemben külön büntetőeljárás is indult.

A kisbusz megsínylette

Viszonylag olcsón megúszhatja

Az ügyészség büntetővégzés meghozatalára irányuló kezdeményezéssel felfüggesztett fogházbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben.

A sztrádán izmoztak egymással

A Kaposvári Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a letartóztatásban lévő román állampolgárságú férfit, aki úgy leckéztette meg a szintén román állampolgár kamionsofőrt, hogy járműszerelvényével a leállósávba szorította a sértett által vezetett járművet.

Egy előzéssel kezdődött

A vád lényege szerint a 45 éves vádlott 2021 májusában Budapest felé közlekedett az M7-es autópályán kamionjával, mögötte haladt egy hasonló járműszerelvénnyel a sértett, aki megelőzte a vádlott járművét.

Szájkaratéval folytatódott

A két sofőr ezt követően az általuk használt közös rádiócsatornán szóváltásba kerültek egymással a sértett előzése miatt, ezért a vádlott elhatározta, hogy megleckézteti honfitársát.

Ki a legény a sztrádán?

Kis idő elteltével a terhelt is előzésbe kezdett és szabálytalanul áttért a belső forgalmi sávba, majd a sértetti járművet elhagyva hirtelen jobbra kormányozta járműszerelvényét és a sértett elé vágott. A vádlott veszélyes manővere miatt a sértett férfi hirtelen fékezésre és az ütközés elkerülése érdekében a leálló sávba kormányzásra kényszerült.

Börtönnel fenyegetik

A Kaposvári Járásbíróság ítéletében 1 év 4 hónap börtönbüntetést szabott ki a vádlottal szemben, melynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette, valamint 1 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől. A bíróság döntése azonban nem jogerős, az ügyészség súlyosítás végett jelentett be fellebbezést. Még több kamionos hír a Balaton környékéről ide kattintva!

Fotó: az ügyészség felvételei