Január 8-ig közlekednek pótlóbuszok Székesfehérvár és Balatonfüred között a Budapest-Székesfehérvár-Tapolca vasútvonalon – tájékoztatott a Mávinform.

Még több mint egy hónap

 Az észak-balatoni vasútvonal Szabadbattyán és Balatonfüred közötti szakaszának villamosítása miatt december 13. után is, várhatóan január 8.-ig pótlóbuszokkal kell utazni Székesfehérvár és Balatonfüred között.

Ne a vasútállomásokon keresd

A buszok néhány település kivételével nem a vasútállomásoknál, hanem a főúton érintett autóbusz-megállókban állnak meg.

A hosszabb járatok nem mennek

Több vonat nem közlekedik a Déli pályaudvar és Tapolca között. Helyettük Székesfehérvárig a menetrend szerinti elővárosi és távolsági vonatokkal lehet eljutni, onnét pedig pótlóbuszokkal tovább utazni Balatonfüred, illetve Aszófő felé.

A gyorsvonatról is le kell szállni

Az utasok a tapolcai gyorsvonatok helyett a Balaton és Tópart InterCity vonatokkal is utazhatnak a Déli pályaudvarról Lepsényig. A vonatokról Lepsénynél lehet átszállni a Balatonfüredre tartó pótlóbuszokra, melyek Balatonakarattyánál érik el az északi partot – fejtette ki a Mávinform.

A Székesfehérvár és Balatonszentgyörgy közötti szakasz

Székesfehérvár és Siófok között egész nap 2 óránként, ütemes menetrend szerint közlekednek a személyvonatok.

Siófok és Fonyód közt

Siófok és Fonyód között csak a reggeli időszakban marad mindenhol megálló személyvonat a nyári, valamint az elő- és utószezoni időszakon kívül. Az InterCity-k által nem kiszolgált, alacsony forgalmú megállók a Volánbusz menetrendszerinti járataival érhetők el.

Fonyódtól Balatonszentgyörgyig

Fonyód és Balatonszentgyörgy között napközben a meghosszabbított, Győr és Kaposvár közötti InterRégió vonatok adják a személyvonati kiszolgálást. A reggeli időszakban néhány személyvonat továbbra is közlekedni fog.

Lesz egy névváltozás is

Szántód-Kőröshegy vasútállomás neve Szántódra változik a menetrendváltástól.