A Somogy megyei rendőrök a megye területén összehangolt, fokozott közúti közlekedési ellenőrzésekbe kezdtek. A civi autók mellett drónokat is bevetettek.

A teherautókra utaztak

Az autópálya-rendőrök legutóbb az M7-es autópálya Somogy megyei szakaszát ellenőrizték fokozottan, ezúttal a nehéz tehergépkocsik előzési tilalma volt célkeresztben.

Elővették a drónokat is

A szabályszegők hatékonyabb kiszűrése érdekében az egyenruhások most már nemcsak civil autókkal, hanem drónnal is figyelik a közlekedésbiztonság tekintetében legkritikusabb pontokat. A drón biztonságos távolságból  és helyzetből készít kiváló minőségű videófelvételeket az észlelt forgalmi szituációkról, szabályszegésekről.

Mennek mint az őrültek

Az ellenőrzés időszakában a rendőrök tizennégy esetben szabtak ki bírságot szabálytalan előzés miatt, ebből tízet külföldi járművezetőkkel szemben.

Az előzési szabályok

Felhívják a járművezetők figyelmét, hogy tilos előzni az azonos irányú forgalom számára két forgalmi sávval rendelkező autópályán és autóúton 6 óra és 22 óra között – a 7500 kilogrammot – meghaladó megengedett legnagyobb össztömegű tehergépkocsival, vontatóval, valamint e járműből és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel!

Máskor is számíthat erre

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság az év hátralévő részében megyeszerte tervez további, ehhez hasonló jellegű forgalom-ellenőrzéseket.

Az északi parton sem lustálkodtak a rendőrök

A Veszprém megyei rendőrök a múlt hétről adtak összesítést. Eszerint összesen 5 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt, melyből súlyos sérüléssel járó 2, könnyű sérüléssel végződő 3 volt. A közúti közlekedési balesetekben 2 személy súlyos, 3 ember pedig nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Részeg sofőröket is elkaptak

A fenti időszakban 32 anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset jutott a rendőrség tudomására. A Veszprém megyei rendőrök összesen 8 olyan járművezetővel szemben intézkedtek, akiknél felmerült az ittasság gyanúja, közülük kettő balesetet is okozott.

Fejér megyében is volt egy csúnya teherautó-baleset

Szintén a múlt héten  egy személygépkocsi és egy teherautó összeütközött csütörtök a 7-es számú főúton, Székesfehérvár külterületén, a balesetben egy ember meghalt.

Erről a kamionbalesetről fotónk is van

Összeroncsolódott teherautó és sérült kamion az M5-ös autópályán Ócsánál, ahol a gépjármű hátulról nekiütközött a kamionnak 2020. november 21-én. A balesetben két ember megsérült, őket a mentők kórházba vitték. A fotót Mihádák Zoltán, az MTI munkatársa készítette.