A lopás mellett kiskorú veszélyeztetésével is megvádolta az Ajkai Járási Ügyészség azt a 44 éves nőt, aki a gyermekei szeme láttára lopott egy boltban felejtett pénztárcából, majd a kislányainak megengedte, hogy ők is megvizsgálhassák a tárcát, amelyet végül magával vitt. A nő végül a tárcában található iratokat megsemmisítette, a pénzt pedig elköltötte.

Lányaival vásárolt

Az anya tavaly november 23-án, délután egy devecseri ABC-be tért be vásárolni a kilenc- és hatéves lányaival, amikor észrevették, hogy a hűtőpultban valaki ott felejtette a bőr pénztárcáját – írja a Veol.

Észak-balatoni üzletben jártak

Kivette a tárcát

A közvetlenül mellette álló lányai mellől kiemelte a hűtőpultból a pénztárcát az anya, majd átnézte, mennyi pénzt hagytak benne. Ezt követően kivett belőle 35 ezer forintot, majd a tárcát a hűtőpultba visszatette. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Újra kivette

Ezután az anya meggondolta magát, és a tárcát újra kivette a pultból, majd azt odaadta az idősebb gyermekének. Miután a gyerekek is alaposan megvizsgálták a pénztárcát, az anyjuk ismét visszatette azt a hűtőpultba.

Végül csak elvitték

Kis hezitálás után a 9 éves gyermek ismét kivette a pénztárcát a pultból, majd az anyja zsebre vágta a tárcát a benne lévő okiratokkal és bankkártyával együtt. Ezt követően kisétáltak a boltból és hazamentek.

Elköltötte a pénzt

Az anyuka az ellopott pénztárca tartalmát még otthon egyszer átnézte, és a benne lévő iratokat megsemmisítette. A pénzt elköltötte saját magára.

Ez lehet a büntetése

Az ajkai ügyészség a vádiratában indítványozta, hogy a nőt büntetővégzésben ítéljék börtönbüntetésre, melynek végrehajtását próbaidőre függesszék fel.

Volt egy másik tárcalopás is

Mint írtunk róla, Veszprémben történt egy másik pénztárcalopás is: április 14-én, 10 órakor hívta fel a rendőröket az áldozat, hogy egy veszprémi üzletnél, egy bevásárlókocsiban felejtette a pénztárcáját, benne minden iratával és közel 15 ezer forinttal. A rendőrök gyors adatgyűjtésbe kezdtek, és egy órán belül meg is találták a feltételezett elkövetőt, egy 36 éves nőt.

Visszaadták a pénzt

A tolvaj elfogását követően a veszprémi rendőrök megtalálták a nőnél tartott kutatás során az ellopott pénzt, amelyet vissza is adtak a jogos tulajdonosának. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Ügyészség