A soron következő időszakban tovább folytatódik a felhőzet határozott csökkenése, így az éjféli órákra már gyengén felhős, derült időre számíthatunk.

Este eshet az eső

Csapadékra az esti időszakban egy-egy zápor formájában készülni kell, de ezek fokozatosan megszűnnek. A napközbeni állapotokhoz képest jelentősen veszít az erejéből a légmozgás, és többnyire élénk marad.

A parttól távolabb hűvösebb lehet

A minimumértékeket holnapra virradóan döntően 8-9 fok között mérhetjük, ám a parttól távolabb eső területeken ettől néhány fokkal hűvösebb is lehet a hajnal.

Gomolyfelhők

Pénteken a déli órákig bezárólag, sok lesz a napsütéses órák száma a Balatonnál. Ezt követően beindul a gomolyfelhő-képződés, sőt a délutáni órákban nyugati irányból már összefüggő fátyolfelhőzet is sodródik a térség fölé.

Záporok jöhetnek

Csapadék legfeljebb egy-egy zápor formájában alakulhat ki, de nem ez lesz a jellemző. A délnyugatira forduló szelet élénk, néhol erős közeli széllökés is kísérhet. Kora reggel 6-9, délután 21-23°C közötti hőmérsékletre számíthatunk.

A részletes időjárási prognózist a Meteo Balaton csapata : Lupek Péter, Bakota Zsolt, Sváb Zsombor és Mátyus Árpád készítette.