Több mint három és fél éve történt a horror a Várpalotai Napok rendezvényen, amikor ugyanis meghibásodott egy kalapácshinta, a rajta ülő egyik fiú pedig 15 métert zuhant, majd fejjel egy útpadkának csapódott. Az akkor 18 éves fiatal nagyon súlyosan megsérült, kómában feküdt és hosszú hónapokat töltött kórházban, míg egy szép napon hazaengedték Krisztofert.

Brutális hintabaleset

Már három és fél éve annak, hogy a Várpalotai Napokon meghibásodott egy kalapácshinta, ami miatt lezuhant a mélybe az akkor 18 éves Máthé Krisztofer. A fiú súlyosan sérült a balesetben, hosszú ideig kómában feküdt, és az orvosok nem nagyon adtak neki esélyt a felépülésre, Krisztofer mégis kitartott, gyógyulása pedig szép lassan meg is kezdődött – írja a Blikk.

Várpalotán történt a szerencsétlenség

Hazaengedték a kórházból

Krisztofernek rengeteg műtéten kellett átesnie a balesetét követően, sokáig kómában is feküdt, azonban 460 kórházban eltöltött nap után végül hazamehetett. Ma már sokkal jobban van, szerelmével él és beszélni is újra megtanult. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Szívesen dolgozna

A jelenleg 21 éves férfi elmesélte a lapnak, hogy jól érzi magát, azonban már szívesen dolgozna valamit, bármire hajlandó lenne. Elmondta, hogy korábban asztalosnak tanult az iskolában, szeretne munkát vállalni a szakmában, de tényleg szívesen elvállalna bármit. Arról is beszélt, hogy párjával minden rendben, amúgy pedig az édesanyjának szokott segíteni a házimunkában.

Elköltöztek

Korábban, még a hintabaleset utáni időkben heten laktak együtt egy 4. emeleti, másfél szobás lakásban, Hajmáskéren, viszont 2020 augusztusában már el tudtak költözni egy családi házba, a Veszprém megyei Gógánfára.

Édesanyja segített neki

Krisztofer rehabilitációjában nagyon sokat segített az édesanyja, aki korábban tolmácsolta is a fia szavait. Erre azonban már nincs szükség, mivel a fiatalember szinte teljesen érthetően és folyékonyan beszél.

Nehéz út vezetett idáig

„Eleinte csak feküdni tudott az ágyban, újra kellett tanulnia mindent. Soha nem felejtem el, amikor először lejutott az utcára a lépcsőkön, s azt sem, amikor már kicsit futni és focizni is képes volt” – mesélte Krisztofer édesanyja, aki azt is hozzátette, hogy fia hónapokkal ezelőtt jegyezte el a kedvesét, Vandát, aki azóta is velük lakik.

Folyamatosan gyógyul

A sérült fiú édesanyja azt is elmondta, hogy a járvány miatt ugyan lelassult a rehabilitáció, de szépen haladnak előre. Nemrég ingyenesen lemehettek Szegedre, ahol gyógytornával fejlesztették. „Ugyan van még miben fejlődnie, de napról napra jobban érzi magát, kész csoda, ami velünk történik” – mondta az anya, majd hozzátette, egy jó szemészre még szükségük lenne, mert nagyon rossz a fia látása, de mindent a maga idejében.

Kártérítést követelnek

A hatóságok nyomozása során a kalapácshinta üzemeltetőjét – aki egyben a tulajdonos is – és azt az illetőt vádolták meg, aki műszakilag ellenőrizte a hintát. A büntetőeljárás során meghallgatták a szakértőket és azokat is, akik még a hintán ültek. Az anya azt mondta, az eljárás után polgári pert fognak indítani, mert szeretnék elérni, ha a fia életét tönkretevő baleset felelőseit kártérítés fizetésére köteleznék. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Kalapácshinta, illusztráció – Forrás: YouTube