Egyedülálló, romantikus, és a Balaton közelségéről szól az a film, amelyben a szereplők kipróbálják, milyen nagy élmény végigsiklani a Balaton vizén egy klasszikus hajóval, egy katamaránnal vagy éppen egy vitorlással. A Dream Crew könnyed módon tárja a balatoni hajózás szeretetét a néző elé, akinek a film után biztos meg fog jönni a kedve a balatoni vitorlázáshoz.

Vitorlázásról készítettek filmet

„Szeretnék szélesebb kört megszólítani azzal, hogy kevésbé szakmai, jól érthető filmeket készítünk a vitorlázásról. Fontos hogy valós jelenetek kerüljenek a filmbe, mivel rögtön szemet szúr egy vitorlázónak, ha valamit rosszul csinál a főszereplő” – mondta a a Vitorlázz Itthonnak Ladányi János, a Dream Crew című film rendezője. 

Balatonalmádinál is forgattak

Megdobban a szív

A vitorlás film rendezője szerint a különleges vizes sport sokszínűségét az adja, hogy a hajózás közben rengeteg a felröppenő sztori, és a látványos hajózás vonzza azokat is, akik egyébként még soha sem próbálták, milyen meglovagolni a Balaton hullámait. „Azt hiszem, ha egy vitorlázó meglát egy hajót egy filmben, akkor megdobban a szíve” – tette hozzá. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Érzelmes filmmel készültek

Ladányi kifejtette, hogy a rövidfilm alapvetően egy nagyon egyszerű ötletre épült: a film legyen képes arra, hogy érzelmeket váltson ki és legyen hangulata. „Ha bele tudja élni a néző magát a szituációba, elmosolyodik közben, és ez a vitorlázáshoz kapcsolódik, akkor nyert ügyünk van” – mondta.

Támogatták őket

„Mindenki, akit megkerestem az ötlettel, azonnal nyitott volt az együttműködésre, kaptunk hajókat mint helyszínt, motorosokat, vezetőket, felöltöztették a szereplőket. Nagyon köszönöm ezúton is. Csébfalvi Andrást régóta ismerem kishajós versenyekről, nagyon jó vitorlázó, nyugodt voltam amikor ő vitte a hajókat. Simonyai Lujza pedig már kipróbálta magát színházi szerepekben, Veszprémben. Nem vitorlázó, életében először ült F17-es katamaránon, de ez egyáltalán nem látszott rajta, bátran és örömmel trapézolt Andris mellett” – emlékezett a forgatás legszebb pillanataira.

Adódtak nehézségek is

A rendező kulisszatitkok gyanánt annyit elárult, hogy az időjárás nem volt mindig kegyes hozzájuk: amikor a békés és szélcsendes Balatonalmádiból átmentek Balatonfenyvesre, akkor 27 csomós északi szélbe érkeztek. A változékony időjárás miatt egy jelenetet át is kellett írniuk, de utólag ez nem volt probléma.

Kreatívak voltak

„A csendes, naplementében pezsgőzős jelenetet nem tudták leforgatni, egy intenzív vitorlásélmény lett belőle. De azt hiszem hogy jobb is így” – mesélte a film rendezője.

Lesz folytatás?

A Dream Crew jövőjével kapcsolatosan Ladányi elmondta, hogy sokféle ötlete van még, amelyen szívesen dolgozna: lehet készül majd egy újabb rövidfilm, kreatív film vagy akár egy nagyjátékfilm is. Ladányi mindenesetre szeretne a vitorlázással és a filmekkel foglalkozni, mert ezekben lát fantáziát, és már alakul a csapat is, amellyel a későbbiekben együtt dolgozhat. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mutatjuk a vitorlás kisfilmet

Kiemelt kép: Részlet a videóból