Áron alul bérel Varga Mihály 169 milliós medencés balatoni luxusházat egy általa kitüntetett trafiktulajdonos cégétől – írja az Átlátszó. A pénzügyminiszter szerint minden benne van a vagyonnyilatkozatában, az pedig álhír, hogy piaci ár alatt bérelné a Keszthelyhez közeli balatoni házat.

Havi 100 ezerért balatoni luxusház

Varga Mihály pénzügyminiszter a vagyonnyilatkozata szerint 2020 óta bérel egy 204 négyzetméteres gyenesdiási nyaralót. A közel kétszázmillió forint értékű, 204 négyzetméteres balatoni ingatlant, a fideszes politikus a 2020-as és a 2021-es éveket tükröző vagyonnyilatkozatában is megjelölte – írja az Átlátszó.hu. A portál arra a következtetésre jutott, hogy a miniszter havi 100 ezer forintért bérli a medencés luxusingatlant.

Ritkán látják a szomszédok

A gyenesdiási szomszédok a minisztert ritkán látják, a családját annál gyakrabban – írja a portál. Egy szomszéd azt mondta, hogy „a Miniszter Urat ritkán látjuk, leginkább csak az ünnepekkor, mert neki ugye sokat kell dolgozni, inkább a családja használja”. Ezt se hagyd ki: Botrány a balatonfüredi szállodában: Rubint Réka fergeteges partit tartott, a vendégek kiborultak, senki nem tudott pihenni az Alakreform táborozóktól

Úszómedence

A földszintes, kamerákkal védett ingatlant bokrok választják el az utcától, de a kerítésen be lehet látni. Az újépítésű házhoz egy garázs, illetve egy nagy, füvesített telek tartozik, az érdeklődő szemek elől kicsit elrejtve pedig egy lefedett, takaros úszómedence is van az udvaron. A csendes utcában lévő nyaralóban zavartalanul pihenhet a pénzügyminiszter családja, a ház mögött még beépítetlen erdős rész található.

Kitüntetett tulaj

A balatoni ház a hivatalos papírok szerint nem Varga Mihály nyaralója, ő csak bérli az ingatlant. A tulajdoni lap szerint a jelenlegi tulajdonos a Gyenes Resort Kft., amely kft tulajdonosainak egyéb cégei számos közbeszerzést nyertek el korábban, sőt az egyik cégen keresztül végsősoron tulajdonos Z. Sándor, aki korábban kitüntetést vehetett át a minisztertől.

A járvány miatt kerestek házat

Nem sokkal a cikkünk megjelenése előtt Varga Mihály a közösségi-oldalán reagált a balatoni házról szóló hírekre. Így fogalmazott: „2020-ban, amikor a járvány miatt bezártak a hotelek, feleségemmel és négy gyermekemmel családi házat kerestünk a szabadság eltöltéséhez. Gyenesdiáson találtunk egy apartmant, amelyet végül tartós bérletbe vettünk.”

Piaci árat fizet a miniszter

A pénzügyminiszter leszögezi: „Az Átlatszó.hu valótlanul írja, hogy a piaci ár alatt, 100 ezer forintért bérlem az ingatlant. A valóság ezzel szemben az, hogy ennek másfélszeresét fizetem, amely – ellenőrizhető módon – megfelel a környék piaci árainak. A bérleti díj és rezsiköltségek mellett vállaltam az állagmegóvás és egyéb felújítási munkák költségeit is.” – fogalmazott Varga Mihály.

Ugyanebben az utcában heti 72 ezerbe kerül a szállás

A portál Varga Mihályéhoz hasonló, újépítésű házakat keresett, de ilyen feltételekkel sehol sem találtak a Balaton parton. A Varga Mihály által bérelt ház utcájában akad ugyan kiadó szállás, de egészen más feltételekkel: az apartman 2 főre, ellátás nélkül, szezonon kívül egy hétre 72 ezer forintba kerül.

Itt van Gyenesdiás

Kiemelt kép: Varga Mihály – Forrás: Facebook/Varga Mihály/BK-montázs