19 település csapata vett részt az immár 17. alkalommal rendezték meg Vonyarcvashegyen a Mozdulj Balaton Sporttalálkozót. Az egyik főszervező tavasszal hunyt el, rá is emlékeztek.

Hivatalosan strandok versenyeztek

A résztvevő strandok együttesei három sportágban, streetballban, kispályás labdarúgásban és strandröplabdában mérték össze erejüket. Az eredmények összesítése után kiderült, hogy a Balaton legsportosabb települése címet Balatonfenyves szerezte meg.

Tavasszal halt meg

A győztes csapat hazavihette a programsorozat idén tavasszal elhunyt főszervezőjéről, Bartsch Jánosról elnevezett Örökös Vándordíjat is – számolt be a vehir.hu.

Fociban a profik csak harmadikok lettek

A kispályás labdarúgótornán az első helyet végül a rutinos játékosokkal felálló szigligetiek szerezték meg a zamárdi együttes előtt. A korábbi élvonalbeli futballistákat szerepeltető Balatonlelle harmadikként zárt a balatonfenyvesiek társaságában.

Balatonalmádi is örülhetett

A strandröplabdatornán Balatonalmádi Antal Anett, Krankovits Tamás összetételű párosa bizonyult a legjobbnak a balatonfürediek előtt. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is kosárlabda, csak egy kicsit más

A streetballban a balatonfenyvesiek nyertek a döntőben Balatonboglár előtt. Összesítésben a Balaton legsportosabb települése címet Balatonfenyves érdemelte ki, megszakítva az ábrahámhegyiek több éves győzelmi sorozatát.

Két hónapon át zajlott

A helyi szervezők három megye, Veszprém, Zala és Somogy 40 strandján várták a szervezett keretek között sportolni szándékozókat az elmúlt két hónapban. A sporttalálkozó résztvevői megemlékeztek a márciusban elhunyt Bartsch Jánosról, aki 17 éven át vezette a „Mozdulj Balaton” programsorozatot.

Állami támogatás

A programsorozat az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága és a települési önkormányzatok támogatásával, a Balaton Fejlesztési Tanács szervezésében valósult meg.

Csapat eredmények

Streetball, Skoda László-emlékverseny (7 csapat): 1. Balatonfenyves, 2. Balatonboglár, 3. Vonyarcvashegy és Balatongyörök.
Strandfoci (10 csapat): 1. Szigliget, 2. Zamárdi, 3. Balatonfenyves és Balatonlelle.
Strandröplabda, Csiszár Géza-emlékverseny (8 páros): 1. Balatonalmádi, 2. Balatonfüred, 3. Balatonfenyves és Balatonlelle.

Egyéni eredmények

A kosárlabda dobóverseny győztese: Lutter Liza és Nunkovics Tamás
A kapura rúgó verseny győztese: Rédey Luca és Horváth Konrád
A célba ütő verseny győztese: Szalai Pálma és Barabás Barnabás

Végső győztes

Összesített végeredmény, a legsportosabb település címért: 1. Balatonfenyves, 2. Vonyarcvashegy, 3. Balatonlelle.