Hatalmas változást hozott egy kaposvári fiatal életében a koronavírus-járvány, ugyanis Csernák Botond a második hullám ideje alatt döntötte el, hogy a világ első víz alatti éttermében fog felszolgálni. Ötletét elsőre furcsának vélték az ismerősei, azonban amikor a fiatal pincér tényleg megvalósította az álmát, alig hitte neki a barátai.

Kis kávézót üzemeltetett

A Balaton közelében élő 23 éves fiatalember egy kis kávézót üzemeltetett a fővárosban, azonban a járvány második hullámának az idején fontos döntést kellett meghoznia, és ő a továbblépést választotta – írja a sonline.hu.

Kaposvárról indult

Nagy tervei voltak

„Tudtam, hogy nem egy sokadik pizzériában szeretnék dolgozni, ezért különleges helyre adtam be a pályázatomat. Motivációs levelet, önéletrajzot küldtem be, s két nap alatt válaszoltak a jelentkezésemre: egy húszperces elbeszélgetés, majd egy hosszabb után egy hét múlva már a norvégiai Lindesnesben, az Under nevű vendéglátóhelyen dolgoztam” – magyarázta a fiatal pincér. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

2019-ben nyitott a különleges hely

Az Under nevű étterem a világ első víz alatti éttermeként nyitotta meg a kapuit 2019-ben. A látványos étteremben 100 vendég is elfér, és a hely tengerbiológiai kutatóközpontként is működik. Nem csoda, hogy az étterem hamar a legnépszerűbb helyek közé tudta sorolni magát.

Épp költözött

Botond egyébként tavaly épp egy budapesti költözés közepén volt, amikor elkezdett gondolkodni a norvég utazásán. Ezenkívül egy fiatal vállalkozóknak szóló képzésen is részt vett, hogy fejlessze a tudását.

Nem sokat pihent

„Napi maximum négyórás alvást tudtam csak beiktatni. Cserébe a világ legszebb víz alatti éttermébe kerültem, ahol teljesen mások a munkakörülmények, mint amit korábban megszoktam. Itt mindenki profi, öt-tíz évig tanulja a szakterületét. A harmincöt fős személyzet tagjai a világ huszonöt országából érkeztek. Ami pedig a legfontosabb: mindenki boldogan megy be dolgozni. Igazi csapatmunka, amit végzünk” – mondta Botond.

Szinte mindent tudniuk kell

A kaposvári fiatal azt is elmesélte a lapnak, hogy a csapatban van olyan, aki inkább az evőeszközökkel és a poharakkal foglalkozik szívesen, de mindenkinek be kell tudni mutatnia az ételeket. Botond rendszerint 17 fogást kísér végig a 3-4 órás vacsorák ideje alatt, és az is általános, hogy esténként hat asztalt is felügyel az étteremben lévő tizenhárom közül.

Szívesen beszélget a vendégekkel

„Többnyire közvetlenül a vendégekkel törődöm. Tájékoztatom őket arról, mi van a tányérjukon, mi a története, meddig készült, honnan érkezett. De válaszolok bármilyen, az étteremmel és a fogásokkal kapcsolatos kérdéseikre is. Azt is elmondom, milyen halakat láthatnak a 26 centiméter vastag üvegfalon át, vagy éppen milyen fából készült a kezükben tartott különleges evőeszköz” – magyarázta a férfi.

Nagy a pezsgés

Botond az is elmesélte, hogy az éttermet óriási vízi világ veszi körül: halak, rákok, medúzák lebegnek az asztalok mellett, a vendégek legnagyobb örömére. „Az étteremmel kapcsolatos élményeim életem sztorija, viszont újra nagyot álmodtam, és szívesen Chicago felé venném az irányt. Egy három Michelin-csillagos étterem mozgatja a fantáziámat, amelyben elég nagy lehetőséget látok” – mesélt a terveiről Botond. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Videó az étteremről

Kiemelt kép: Részlet a videóból