Balaton partján is rendben lezajlott az önkormányzati választás. Nagyot nyert Füreden Bóka István, Siófokon pedig Lengyel Róbert. Óriásit bukott viszont a Fidesz keszthelyi polgármestere, Manninger Jenő szereplése roppant kínos, szinte elzavarták őt a választók, talán még az utcára is ciki lesz kimennie.

A Balaton legnagyobb buktája: Manninger Jenő

Nagyot bukott Keszthely eddigi polgármestere, a fideszes Manninger Jenő 44 százalékot kapott, vagyis az ellenfele több, mint 10 százalékot vert rá a jelenlegi polgármesterre. Ezt nevezik igazi bukásnak. Tóth Gergely a Vártak Egyesület polgármester-jelöltje 56 százalékot kapott, új polgármestert avatnak Keszthelyen. Sokak szerint borítékolható volt az eredmény, mert nagyon sokan utálták Manningert a városban. A legtöbben a stílusát kifogásolták, láthatóan a többség nem kért Manningerből Keszthelyen. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el. A Facebookon már 26 ezernél is többen követnek minket, az erősebb napokon mi vagyunk a Balaton vezető hírportálja.

Nagyot ment a füredi polgármester

Nagyot ment ugyanakkor Balatonfüreden a Fidesz eddigi polgármestere, Bóka István, aki csaknem 10 százalékkal nyert az ellenzéki összefogás jelöltje előtt. Bókát nagyon kedvelik, mert fellendítette Füredet és a Balaton elsőszámú fővárosává tette.

Siófokon is marad a polgármester

A déli parton, Siófokon marad az eddigi polgármester, Lengyel Róbert magabiztos fölénnyel vette be ismét a várost. A rendpárti városvezetőt láthatóan kedvelik a helyiek és további öt évig szeretnék őt látni a városházán. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el. A Facebookon már 26 ezernél is többen követnek minket, az erősebb napokon mi vagyunk a Balaton vezető hírportálja.

Kiemelt kép: Manninger Jenő, Keszthely bukott polgármestere – A fotó Adobe IA mesterséges intelligencia felhasználásával készült