Candy Dulfer, Mario Biondi, az MF Robots és a De Phazz is fellép az idei Paloznaki Jazzpikniken, amelyet a tervek szerint július 29-től 31-ig rendeznek a Balaton-felvidéki településen – közölték a szervezők az MTI-vel.

Újabbakat jelentettek be

Négy újabb előadót jelentettek be a Paloznaki Jazzpiknik servezői. Mind a négy most bejelentett előadó már tavaly is koncertet adott volna a Balatonnál.

A nevek

A július 29-én színpadra lépő, szicíliai származású Mario Biondi a soul, a blues és a dzsessz határterületein mozog. A többszörös platinalemezes énekes This Is What You Are című slágerével robbant be a zenei életbe 2006-ban és 2017 után második alkalommal látogathat el a Paloznaki Jazzpiknikre.

További érdekességek

Másnap, július 30-án zenél a brit MF Robots, amely a soul, az R&B, a funk és a pop stílusait vegyíti energikus, új hangzású zenévé. A zenekar egyik tagja, Jan Kincaid alapítója volt a 2019-es Jazzpikniken fellépő Brand New Heavies együttesnek, hozzá csatlakozott Dawn Joseph énekesnő, aki korábban Rod Stewart, Phil Collins, Michael Bublé, Craig David és Rick Astley vokalistája is volt.

Da Phazz

A német dzsesszkollektíva, a De Phazz a Paloznaki Jazzpiknik zárónapján ad koncertet. Az egyedi downtempo jazzt játszó formáció a soul, a latin zene, a triphop és a drum and bass elemeit ötvözi lounge-os hangkörnyezetben.

Talán ő a leghíresebb

Szintén július 31-én lép a nagyszínpadra Candy Dulfer. A holland szaxofonos sztár hat év után tér vissza a paloznaki rendezvényre. Dulfer többször lépett fel már Magyarországon, először 1997-ben a Budai Parkszínpadon.

Családban marad

Beleszületett a zenébe, hiszen édesapja, Hans Dulfer a holland dzsessz egyik legjobb tenorszaxofonosa. Candy már tinédzserként apja zenekarában játszott, első, Funky Stuff nevű saját zenekarát 14 évesen alapította.

Madonna előtt is játszott

Dulfer bemelegítő produkció volt Madonna európai turnéján, majd a népszerűsége csúcsán lévő Prince kérte fel, hogy működjön közre két lemeze, a Graffiti Bridge és a Batman felvételein. Aztán 1990-ben elkészítette máig leghíresebb számát, az Eurythmics-ből ismert Dave Stewarttal közös Lily Was Here-t.

Pink Floyd is felkérte

Ugyanebben az évben fellépett a Pink Floyddal, és első nagylemezét, a Saxualityt Grammyra jelölték. Pályafutása során a funk, az r’n’b, a soul és a smooth jazz legnagyobb képviselőivel játszott Sheila E-től Maceo Parkeren át a Tower of Powerig.

Július végén

A 9. Paloznaki Jazzpiknik szervezői már korábban bejelentették, hogy július 39-én a Level 42, 30-án Caro Emerald, 31-én pedig a Kraak&Smaak ad koncertet a nagyszínpadon. A fesztiválon a dzsessz, a funk és a soul nemzetközi sztárjai, valamint a hazai előadók koncertje mellett különleges gasztro-élmények várják az érdeklődőket.

További balatoni programokról ide kattintva olvashatsz!