Mozogni hívta a tanárokat és a diákokat a Siófoki SZC Mathiász János Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája. A kihívás során a futás mellett lehetett használni biciklit, rollert, görkorcsolyát: a mozgásforma mindegy volt, de a teljesítendő táv 2245 kilométer volt, amit valamilyen módon meg kellett tenniük.

Kihívták az iskolákat

Mozgásra hívta a siófoki Mathiász János Gimnázium a Siófoki Szakképzési Centrum tagintézményeit a Mathiász Challenge keretében. Céljuk ezzel az volt, hogy megmozgassák a balatoni tanárokat és diákokat, valamint növeljék a közöttük lévő összetartozás erejét – írja a Sonline.

Siófokon szervezték meg a versenyt

Így nézett ki a verseny

Márton Eszter és Vargáné Hidvéghy Édua hozták létre a Mathiász Challenge-t, hogy erősítsék a tanárok és diákok közötti kapcsolatot. A versenyt pedig úgy képzelték el, hogy ne csak futni lehessen, hanem lehessen használni bármilyen mozgásformát. Egyedül a távot határozták meg: 2245 kilométert kellett teljesíteniük az iskoláknak. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Miért éppen 2245 kilométer?

A verseny szervezői teljesítendő távként 2245 kilométert jelöltek ki, és ez nem volt véletlen, ugyanis 2245 kilométer hosszú a magyar határ. Ezt a távot pedig bárhogyan meg lehetett tenni, lehetett használni biciklit, rollert, görkorcsolyát, de az otthoni eszközök – szobabicikli, futópad stb – is engedélyezettek voltak.

304 versenyző indult

A versenyen összesen 304 tanár-diák vett részt, és közülük rögtön elhúztak a mathiászosok, akik olyan lelkesek voltak, hogy elsőként teljesítették a távot. Második helyezett lett a Baross, harmadik a Krúdy, negyedik a Bacsák, az ötödik pedig a Marcali Szakképző Iskola.

Ez lett a verseny eredménye

Saját érmekkel készültek

A verseny különlegessége, hogy a jutalmazottak speciális ajándékokban részesülhettek, mivel a Mathiász Digitális Közösségi Alkotóműhelyében saját tervek alapján készültek érmek, oklevelek és plakettek is. A szervező tanárokat egyébként a diákok a saját készítésű boraikkal leptek meg.

Ez is érdekelhet:

Sokan aktívak maradtak

„Örömünkre szolgált, hogy 304 tanuló és dolgozó aktivizálta magát a digitális oktatás időszakában és a visszajelzések alapján sokan a challenge lejárta után továbbra is mozgásban maradtak” – mondta Vargáné Hidvéghy Édua főszervező. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pexels