Egy eltűnt lányhoz riasztották a rendőröket Balatonföldvárnál. A kutatás során egy SUP-on találták meg.

Csaknem tragédia történt szombat este

Szombat este riasztották a somogyi rendőröket, hogy eltűnt egy 10 éves kislány a Balatonban. A szárazföldön és a vízen is keresték. További friss hírek a Balaton partjáról ide kattintva.

Egy SUP-on sodródott

A gyereket végül a balatonföldvári körzeti megbízott, Pusztai Zoltán törzszászlós talált meg a tóban. A kislány Balatonföldvár felé sodródott a vízben egy SUP deszkán, láthatóan teljesen kimerülve és rémülten.

Rendőrségi kocsival vitték haza

A rendőr kihúzta a vízből, majd a szolgálati autóval az aggódó szüleihez vitte, majd épségben átadta nekik – írja a rendőrség honlapja.

Szörnyű tragédia, amikor már nem lehetett segíteni

Egy jászberényi család két gyermeke fulladt a Balatonba vasárnap délután. A 13 és 17 éves fiú holttestét a vízimentők találták meg. A testvérpár gumimatraccal úszott be a vízbe, ezután történt a tragédia.

Vízbe csúszott a testvérpár

14 óra 35-kor érkezett bejelentés, hogy valaki vízbe fulladt a Fonyód-Bélatelepnél. Egy 13 és fiú valamint 17 éves bátyja gumimatraccal mentek a vízbe, amiről valamilyen módon a vízbe csúsztak.

Nem tudtak úszni

A 13 és 17 éves fiúk két külön matracon túlhaladtak a bójákon, annak ellenére, hogy egyikük sem tudott úszni. A szülők arra lettek figyelmesek, hogy már nem tartózkodnak a testvérek a matracokon – írja a Sonline.hu.

4 hajóval keresték

A keresést több helikopter is segítette. A vízimentők négy szonáros hajóval indultak a testvérpár megmentésére – mondta az ATV-nek Bagyó Sándor a VMSZ – Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata és ÖTE vezetője.

Órákig keresték az egyik fiút

A 13 éves fiú holttestét nemsokkal a tragédia után találták meg. A 17 éves fiút azonban még órákig keresték. Este 7 óra körül találták meg, de már csak a holttestét tudták kihúzni a partra.