Felborult személyautójával egy 40 éves férfi a 8-as számú főúton, Inotánál vasárnap reggel, mert nekiment a padkának. A sofőr elaludhatott, de a szonda szerint alkoholt is fogyasztott.

Felhajtott a padkára

A 8-as számú főúton, a 27. kilométerszelvényben közlekedett autójával a 40 éves sofőr, amikor – feltehetően elalvás miatt – járművével a padkára hajtva felborult. A balesetben az autó vezetője megsérült. Az intézkedés során a sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszondás ellenőrzés pozitív értéket mutatott. Amíg tartott a műszaki mentés, addig korlátozták a forgalmat a rendőrök. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Szűkül a látótér

A rendőrség nyomatékosan kéri, hogy ha valaki alkoholt fogyasztott, az ne üljön be a volán mögé. Felhívják a figyelmet, hogy aki alkohol fogyasztását követően vezet, annak szűkül a látótere, így nehezebben veszi észre a fontos ingereket.

Nem tudják egyenesen tartani

Alkohol hatására pontatlanabbá válnak a mozdulatok, a gépkocsik vezetői nem érzékelik időben a jármű kismértékű oldalirányú kitéréseit sem, a megfelelő kormánykorrekciót késve hajtják végre, ennek következtében a járművet nem tudják egyenesen tartani az úton.

Csökken az önkontroll

Alkohol hatására a döntési idő meghosszabbodik, a hibás döntések száma növekszik. Csökken a felelősségérzet és az önkontroll. Az ittas vezetés következményeként a rendőrök egyes esetekben a gépjárművezetői engedélyt bevonhatják, illetve az ittas sofőr ellen akár büntetőeljárás is indulhat.

Tartsunk pihenőt

Arra is kérnek mindenkit, hogy a közlekedési szabályokat tartsa be, és ha fáradt, kialvatlan, inkább álljon meg, tartson rövidebb-hosszabb pihenőt. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Veszprém vármegyei rendőrség