Összeesett az utcán egy férfi Balatonfüreden. A járókelők a mentők segítségét kérték.

Rosszul lett

Egy 50 év körüli férfi rosszul lett, és összeesett az utcán. A járókelők azonnal hívták a mentőket, a mentésirányító instrukciói alapján megvizsgálták a földön fekvő beteget, aki már nem lélegzett – írja a Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Füreden hívtak segítséget

Megmentették

Azonnal megkezdték a férfi újraélesztését, majd hamarosan csatlakozott hozzájuk a környék háziorvosa is. A mentők perceken belül a helyszínre értek, és emelt szinten folytatták az életmentést, ami az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően, 16 percen belül eredményre vezetett.

Kórházba vitték

A gyors segítségnyújtásnak hála a mentők stabil állapotban szállíthatták a férfit a kórházba.

Múltkor a vízirendőrök akcióztak

A vízirendőrök a Keszthely melletti Gyenesdiásnál járőröztek, amikor észrevették, hogy az 1. fokú viharjelzés alatt egy SUP-os a tó közepe felé sodródik.

Segítettek

A vízirendőrök gyorsan felmérték a helyzetet, és látták, hogy a SUP-osok nem fognak tudni kievezni, ezért a segítségükre siettek.

Partra vitték őket

A bajba jutott 29 éves noszlopi és a 33 éves ajkai nőt a szolgálati kisgéphajóba segítették az egyenruhások, majd a partra vitték őket a fürdőeszközeikkel együtt. Végül mindketten épségben kerültek ki a partra.

Ez is érdekelhet

1817-es segélyhívó

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet, hogy amennyiben a Balaton vízfelületén bajba kerülnek vagy bajba jutott személyt, személyeket észlelnek, tegyenek bejelentést az ingyenes 1817-es segélyhívó telefonszámon. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Mentőautó – Forrás: Facebook/OMSZ