Fokozott ellenőrzés a szórakozók biztonságáért. Az idegenforgalmi szezonban Siófok lakossága a többszörösére duzzad, megnövekedett látogatói létszám és éjszakába nyúló rendezvények jellemzik a Petőfi sétányt és környékét.

A biztonságérzet erősítése

Az egyenruhások a közrend és közbiztonság fenntartása mellett segítséget nyújtanak a hozzájuk forduló magyar és külföldi állampolgároknak egyaránt, valamint jelenlétükkel erősítik a helyi lakosok és a turisták szubjektív biztonságérzetét – áll a rendőrség beszámolójában, amelyet hangulati elemekkel nyitottak.

Rendőrök az utcán, a bulizók között

Összehangolt akció

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság, a Készenléti Rendőrség és a társszervek munkatársai július 17-én 20 óra és július 18-án 4 óra között összehangolt rendészeti és bűnügyi ellenőrzéseket hajtottak végre Siófokon, a Petőfi sétányon. A művelet célja a jogsértő cselekmények elkövetésének megelőzése, felderítése, megakadályozása, illetve megszakítása volt.

11 embert állítottak elő

A fokozott ellenőrzés során a rendőrök a sétány területén és a környező utcákon több mint 300 főt igazoltattak, közülük 11 főt állítottak elő elfogatóparancs, bűncselekmény elkövetésének gyanúja, illetőleg szabálysértési eljárás azonnali lefolytatása miatt.

Garázdaság, kábítószerbirtoklás

Két emberrel szemben garázdaság, egy esetben kábítószer birtoklása miatt kellett fellépniük az egyenruhásoknak. Az akcióban 2, elfogatóparancs alapján körözött egyént is elfogtak, valamint három ittas járművezetővel szemben intézkedtek.

Videó az akcióról

Segítettek a kamerák is

A rendőrség értékelése szerint a bűncselekmények felderítésében, a gyanúsítottak azonosításában és elfogásában egyre nagyobb jelentőségre tesz szert a folyamatosan korszerűsödő térfigyelő-kamerarendszer is. További friss hírek a Balaton partjáról ide kattintva!

A címlapképünk a rendőrség felvétele.