Hol süt a nap, hol özönvíz hullik az égből ez a tapasztalata a balatoni időjárásnak. Megpróbálunk pár napra előretekinteni.

Vasárnap

A napsütést sokfelé zavarhatják gomolyfelhők, kialakulhatnak lokális jelleggel záporok, zivatarok, helyenként felhőszakadásra, jégesőre is számítani kell. Délután 27-35 fokot mérhetünk, de a zivatarokat követően több fokkal visszaesik a hőmérséklet. Siófokon 11 körül zuhogott az eső – írja az Időkép.

Viharra készülve

Hétfőn

A nyugati tájak kivételével még több helyen kialakulhatnak átmenetileg záporok, zivatarok. Ez Siófokra is igaz, tehát valószínű a heves csapadék. A legtöbb napsütés északnyugaton várható. Az északias szelet erős, viharos lökések kísérhetik. A csúcshőmérséklet 26 és 31 fok között alakul.

Kedden

A sok napsütés mellett már csak elszórtan északkeleten és nyugaton alakulhat ki időnként egy-egy zápor, esetleg zivatar. Az északi-északnyugati szél élénk, helyenként erős lesz. Délután 26-32 fok valószínű.

Szerdán és csütörtökön

A napos időszakok mellett időnként gomolyfelhők is megjelennek az égen, de jelentős csapadék sehol sem várható. Délutánonként 25-30 fokra van kilátás. További friss balatoni hírekért kattintson ide!

Így zuhogott az eső szombaton a Balaton partján

Majka is pórul járt szombaton a nagy vihar miatt

A mai (szombati) bulit brutálisan elmosta az eső… el sem hiszem… ez van, keresünk új (pót)időpontot” – írta a rapper a közösségi oldalán. Majka már szombat délután is kint volt a siófoki Plázsnál, ám akkor sem tudtak rendesen próbálni, ugyanis teljesen elmosta az eső a helyszínt.

Címlapfotónk Nagy László felvétele az OMSZ Facebook-oldaláról