Hatalmas népszerűségnek örvend az interneten az a balatonlellei kilátó, amelyet még át sem adtak, de már rengetegen érdeklődnek iránta. Az új kilátó különlegessége, hogy valójában ez nem is egy kilátó, mert csak pár méterre emelkedik el a földfelszíntől, azonban a teraszszerű építményről csodás kilátás nyílik a Balatonra.

A Kishegynél van a kilátó

Az utóbbi időben nagyon felkapták az interneten az épülő balatonlellei kilátót, amelynek az az érdekessége, hogy csupán alig emelkedik el a földszinttől, mégis belátni róla az egész tájat. A balatonlellei kilátó a Kishegyen épül minőségi faanyagból, és az állami erdészet a kilátóhoz vezető utat és a kis parkerdőt is kicsinosította. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Balatonlellén épül a kilátó

Kellemes hely

„Nagyon szépen meg van csinálva, játszótér, kilátó, egy étkezésre alkalmas helyet is kialakítottak, úgyhogy egy nagyon nagyon szép színfoltja lett a balatonlellei Kishegynek” – mondta az ATV-nek egy látogató.

Gondoltak a túrázókra

Az állami erdészet szerint a kilátót a Balaton madártávlatból néven futó projekt keretében valósítják meg. Ennek pedig az a lényege, hogy az attrakcióhoz túraútvonalakat is kötnek, hogy teljes legyen a kikapcsolódás a látogatók számára.

Szeretik a kirándulók

„Megéri. Érdemes ide kijönni, itt az ember mindent megtalál, jól érzi magát, itt nincsen zsúfoltság. Tökéletes kirándulás, pihenésre nagyon alkalmas” – mondta egy másik turista a híradónak.

Még nincs kész

Az erdészet a honlapján arra hívja fel a figyelmet, hogy a kilátót még nem fejezték be teljesen, ezért mindenkitől azt kérik, hogy még ne használják az építményt. Ugyanakkor a helyszínen erre vonatkozóan nem találni semmilyen információt.

Sokba került?

„Ez egy panoráma- és pihenőterasz, tehát nem értem azt a felháborodást, ami a Facebookon megy, hogy ennek most mennyinek és hogyan kellene kinézni. Hogyha meg már az összegekről beszélünk, akkor nagyon örülünk neki, hogy megcsinálták a felvezető utat” – mondta a híradónak Lengyeltótiné Lajos Beáta.

Hamarosan elkészül

Az erdészet oldala arról is ír, ha minden a tervek szerint halad, akkor néhány héten befejezik a kilátó építését.

Folyamatosan fejlesztenek

A Kishegyen egyébként folyamatosak a fejlesztések, amiknek köszönhetően rendbe tették az odavezető utat, táblákat helyeztek ki, és még egy játszóteret is építettek. A fejlesztések során a parkerdőben asztalokat, padokat és szalonnasütőket is kihelyeznek. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Balatonlellei kilátó – Forrás: Csodálatosbalaton.hu