Ittas vezetés miatt az árokban kötött ki egy autós Zalacséb közelében. A zalaegerszegi rendőrök vádemelést javasoltak a salomvári férfi ügyében.

Balesetet szenvedett

Egy salomvári férfi az autójával haladt a 7411-es számú mellékúton Zalaszentgyörgy felől Zalacséb felé január 15-én, 18 óra körül, amikor egy kanyarban kicsúszott a járművével. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Zalacsébnél balesetezett

Nem tudta bevenni a kanyart

Az 54 éves férfi a 4-es kilométerszelvénynél lévő bal kanyarból kiérve elvesztette uralmát a járműve felett, így kisodródott a jobb oldali útpadkához, majd a vízelvezető árok falának ütközve az autójával a tetejére borult. A baleset során az 54 éves autós könnyű sérüléseket szenvedett.

Ivott előtte

Miután a rendőrök kiértek a helyszínre, megszondáztatták a férfit, és az alkoholteszter pozitív értéket mutatott. Emiatt a sofőrt további mintavétel céljából előállították, vezetői engedélyét pedig elvették.

Árokba hajtott

Hatással volt rá az alkohol

Az eljárás során az igazságügyi orvosszakértő megállapította, hogy a férfi a baleset pillanatában alkoholos befolyásoltság alatt állt. Emiatt a zalaegerszegi rendőrök járművezetés ittas állapotban bűncselekmény elkövetése miatt folytatták az eljárást a férfival szemben.

Vádat emelhetnek ellene

Gyanúsítotti kihallgatását követően a rendőrök elvégezték a nyomozási cselekményeket, majd az ügyet a napokban átadták az illetékes ügyészség részére vádemelési javaslattal.

Tilos ittasan vezetni

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy az ittasság, illetve a bódult állapot kiemelt baleseti kockázati tényező a közlekedésben. Ennél fogva azok, akik ittasan vagy bódult állapotban vezetnek, nemcsak szabályt szegnek, de mások életét is veszélyeztetik.

Kis mennyiség is kockázatos

A rendőrség szerint továbbá akkor is megtörténhet a baj, ha olyan vezető mellé ülünk be, akiről tudjuk, hogy ivott a vezetése előtt. Figyelmeztetnek, hogy az alkohol már kis mennyiségben is képes olyan hatásokat kiváltani, amelyek veszélyeztetik a biztonságos közlekedést, ezért tényleg mindenkitől azt kérik, hogy ne igyanak a vezetés megkezdése előtt. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Baleset – Forrás: Police.hu