Háztűzben vesztette életét egy idős nő csütörtök reggel a Somogy megyei Csokonyavisontán. A borzalmas tragédia egy száz négyzetméteres, egyszintes családi házban történt, a tűzben pedig a nő kutyája is odaveszett.

Szemét és ruha gyulladt ki

Egy idős nő egy száz négyzetméteres családi házban halt meg, miután az egyik szobában ruha és szemét kapott lángra. A döbbenetes tragédia a Balaton közelében lévő Csokonyavisontán történt. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tűzoltók intézkedtek

A Somogy megyei családi házhoz tűzoltók vonultak ki, akik gyorsan megfékezték a felcsapó lángokat – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-vel.

Nem tudták megmenteni

A gyors oltás után azonban arra már nem jutott ideje a tűzoltóknak, hogy megmentsék a bent lakó asszonyt. A még égő épületből a nőt és a kutyáját is kihozták, viszont rajtuk már nem lehetett segíteni.

Nagyobb baj is történhetett volna

A tűzoltó egységek a lángok közül két gázpalackot is kihoztak, így az épületben sikerült elkerülniük a robbanást. A tűz keletkezési okát a katasztrófavédelem vizsgálja.

Itt történt a szörnyű tragédia

Faddon is volt tűzeset

A tűzoltókat egy másik tűzesethez is riasztották, ugyanis a Balatontól keletre fekvő Faddon tűz keletkezett egy melléképületben. A Deák Ferenc utcai tűzben tetőszerkezet égett mintegy öt négyzetméteren.

Ők intézkedtek

A tűzesethez a paksi hivatásos, a tolnai önkormányzati és a faddi önkéntes tűzoltókat riasztották. Az egységek sikeresen eloltották a kigyulladt melléképületet.

Eloltották a tüzet

A hős tűzoltók egy gázpalackot is kihoztak a lángoló épületből, ezzel megakadályozva a még végzetesebb pusztítást. Ezt követően megakadályozták a lángok továbbterjedését, majd eloltották a tüzet.

Sikerült

A Faddon lévő tüzet a lánglovagok eloltották, és megkezdték az épület körül az utómunkálatokat. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció