A bajba jutott horgászok nem tudtak volna a balatoni rendőrök segítsége nélkül biztonságosan a partra jutni. A páros egy vízben lévő stégről pecázott, ám az erős szél elsodorta a csónakjukat, így ők a víz közepén rekedtek.

Horgászokat mentettek

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányságra május 15-én, késő délután érkezett bejelentés két horgásztól, akik Badacsonyörsnél pecáztak. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Badacsonyörsnél horgásztak

Nem tudtak kijönni

A két horgász egy vízben lévő stégről horgászott, azonban a hirtelen feltámadó szélben a csónakjuk elsodródott, így ők a stégen maradtak hajó nélkül. Mivel nem tudtak volna biztonságosan a partra jutni, a vízirendőröket hívták segítségül.

Fonyódról érkezett a segítség

A bejelentést követően a fonyódi vízirendőrök azonnal a helyszínre siettek, ahol meg is találták a bajba jutott horgászokat. A pecásokat a szolgálati hajójukba emelték, majd az elszabadult csónakot előkerítve biztonságban a partra jutották őket.

Legutóbb horgászt és szörfösöket mentettek

A vízirendőröknek május 2-án, a II. fokú viharjelzés alatt kellett akciózniuk Balatonföldvár és Balatonfüred közelében. A hős rendőrök összesen három embert mentettek meg aznap: egy horgászt és két szörföst.

81 éves horgász kért segítséget

Május 3-án, reggel egy 81 éves horgász tett bejelentést a rendőrség vonalán, miszerint egy stégen ragadt a csónakjával Balatonudvarinál. A férfi a bejelentésében elmondta, hogy mivel vasárnap nagy viharok voltak, ezért nem tudott biztonságosan a partra evezni.

Segítettek a rendőrök

Az idős bácsihoz rögtön ki is érkeztek a balatonföldvári vízirendőrök, akik a járművükkel megközelítették őt, majd a csónakjával együtt a partra vontatták. A 81 éves horgásznak nem esett baja.

A szörfösöket is megmentették

Néhány órával később, 10 óra 40 perckor, majd 10 óra 45 perckor a járőröknek egy-egy szörföst kellett kimenteniük a tóból, Balatonfüred közelében. A gyorsan változó időjárás miatt a szörfösök sem tudtak kijönni a partra, de szerencsére a rendőrök ott voltak a közelben és gyorsan intézkedtek. Az egyenruhások segítségével mindketten épségben kikerültek a vízből.

Itt lehet segítséget kérni

A balatoni vízirendőrök felhívják a figyelmet, hogy amennyiben a Balaton vízfelületén bajba kerülnek vagy bajba jutott személyt, személyeket látnak, tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 1817-es segélyhívó telefonszámon! A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Balatoni vízirendőr – Forrás: Police.hu