Eldurvult egy születésnapi ünneplés a balatoni városban, ahol az ünnepelttel szemben a napokban emelt vádat az ügyészség. Az 59 éves zalaegerszegi férfi az élettársával ünnepelte a nagy napot hangos zenével és dörömböléssel, amire felkeltek a szomszédban lakó gyerekek.

Születésnapja volt

Dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője ismertette a tavaly július végén történt eseményeket. Július 30-án, este 21 óra tájt aludni készült a keszthelyi ikerházi lakrészben nyaraló kisgyermekes család, azonban a szomszédban éppen akkor ünnepelte az 59. születésnapját egy zalaegerszegi férfi az élettársával – írja a Zaol.

Keszthelyen ünnepelt a férfi

Felébredtek a szomszédok

A zalaegerszegi férfi zenehallgatással és hangoskodással mulatozott, erre ébredtek fel szomszédok késő este. Az apa kiment az udvarra, és az ünnepelt barátnőjét megkérte, hogy halkítsák le a zenét, mert az egyéves gyermekük így nem tud aludni. Elpanaszolta azt is, hogy kora reggel elutaznak, és pihenni szeretnének. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem hatotta meg a férfit

A kérést azonban nem teljesítette a férfi, és csak tovább ünnepelt. Ekkor az apa éjfél körül ismét átkiabált, hogy halkítsák le a zenét, de ennek sem volt hatása.

Kihívta a rendőröket

Mivel a férfi nem bírta tovább a zajongást, ezért hajnali egy előtt nem sokkal a rendőrök segítségét kérte. A helyszínre érkező egyenruhások felszólították a férfit, hogy legyen csendesebb, azonban a rendőrök egészen addig nem értek el eredményeket, amíg nem távoztak.

Folytatta a bulizást

A hangos mulatozás folytatódott, pedig a rendőrök többször is visszatértek a házhoz, és figyelmeztették a férfit. Mivel a felszólítások nem voltak elegek, ezért az apuka újból kihívta a rendőröket, akik kb. fél háromra értek a házhoz.

Halálosan megfenyegette az apát

Amikor a rendőrök fél háromkor újból kiszálltak az ikerháznál, csendháborítás miatt szabálysértési eljárást kezdeményeztek a férfival szemben, majd távoztak. Ennek hallatán a szülinapos odament a szomszédos lakrészhez, és rázni kezdte a kaput, miközben trágár kifejezéseket használva életveszélyesen megfenyegette a szomszédját.

Odasiettek a rendőrök

A járőrök szerencsére ekkor még alig indultak útnak, így meghallották a kiabálást, és visszasiettek a házhoz. A magáról megfeledkezett, ordibáló férfit elfogták, majd előállították a keszthelyi rendőrkapitányságra. Ugyanakkor ez sem hatott rá semmit, mert még a rendőri intézkedés során is agresszívan viselkedett, és becsmérlő kifejezéseket használva kiabált.

Elment a család

A történtek hatására a gyermekes család hajnali négy órakor a távozás mellett döntött. A zalaegerszegi férfi ellen a keszthelyi járási ügyészség zaklatás miatt emelt vádat. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Rendőrautó – Forrás: BudaPestkörnyéke