Hétvégén nyitnak újra a balatoni strandok és fürdőzőhelyek, pünkösdkor a Galerius fürdő, később, júniusban pedig a Kalandpart és az óriáskerék is fogadja majd a látogatókat a Nagystrandon. A fizetős strandok a jogszabályi előírásoknak megfelelően szem előtt tartják a higiéniai  előírásokat, azonban védettségi igazolványra még sem lesz szükség.

Már várják a strandolókat

Május 14-én kinyitottak a siófoki fizetős strandok, pünkösdkor a Galerius fürdő, majd június elején a Kalandpart, és megérkezett az óriáskerék is a Nagystrandra, írja a hirbalaton.hu. „Védettségi igazolvány a strandokra nem, a Galerius fürdőbe viszont kell, a jegyárak tavaly óta nem emelkedtek” – közölte Illés Virág, a siófoki önkormányzat Kommunikációs és Turisztikai Iroda vezetője a portállal.

Siófokon nyitnak a strandok

Nyitnak a strandok

A járványügyi szabályoknak megfelelően május 14-én nyitnak újra a siófoki fizetős strandok. A Nagystrand számos újdonsággal készült az újranyitásra, például lesz kalandpart és vízi ugrálópálya is, de a sport szerelmesei is kipróbálhatják az új kültéri fitneszeszközöket is.  A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nagyon várták már az újraindulást

A siófoki Nagystrandon június 1-kén mutatkozik be Európa legnagyobb vízparti játszóvára, amely több mint 900 négyzetméteren kínál szórakozási lehetőséget családi kikapcsolódásra, illetve fiatal felnőttek számára.

Lesz óriáskerék is

Az elmúlt nyarakon nagy sikert aratott az óriáskerék, így az építményt idén is felhúzzák a Nagystrandon, ahova egy héten át ingyenes a belépés, május 22-től kell majd fizetni. A strandolók biztonságáról pedig idén is egészségügyi szolgálat fog gondoskodni.

Mindenre ügyeltek

A Kisfaludy 2030 turisztikai fejlesztési pályázatnak köszönhetően Siófokon három új strandi illemhely megépítésére kapott 90 millió forint támogatást a strandok üzemeltetését végző Balaton-parti Kft. A fejlesztéseknek köszönhetően egy-egy aranyparti, újhelyi és nagystrandi illemhely újulhat meg. Mindhárom mosdóban lesz mozgássérült vécé és baba-mama szoba egyaránt.

Nyit a sóstói fizetős strand is

Május 14-én szintén kinyitott a sóstói fizetős strand is, ahol csak június 1-től kell fizetni a belépésért. A Galerius fürdő is részlegesen kinyit a pünkösdi hétvégére, május 22-24. között lesz nyitva, azt követően egyelőre péntek, szombat és vasárnap.

Betartják a szabályokat

A korlátozó intézkedéseknek és a járványügyi szabályoknak megfelelően a higiéniai előírásokat betartják a fizetős strandokon, ahol a helyek üzemeltető folyamatosan végeznek fertőtlenítéseket és biztosítják a kézmosási, fertőtlenítési lehetőségeket.

Hamarosan nyit a Plázs

Az önkormányzat tájékoztatása szerint Siófokon a Plázs pünkösdre tervezi a nyitást. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Siófoki Nagystrand – Forrás: Facebook/Siófoki Nagystrand