Ha minden jól halad, már május 14-én megnyitja kapuit a siófoki Nagystrand, ahol számos új attrakcióval kedveskednek az ide érkező vendégeknek. A rengeteg újdonság közé tartozik többek között, hogy június 1-jén megnyitják Európa legnagyobb vízparti játszóvárát, amit nemcsak a gyerekek, de a szüleik is imádni fognak.

Készen áll a Nagystrand a nyitásra

Idén elsősorban a kisgyerekes családoknak készülnek új attrakciókkal a siófoki Nagystrandon, ahol kalandpart és vízi ugrálópálya is várni fogja a kikapcsolódásra vágyó családokat. A szezonra már hetek óta készülnek a hely üzemeltetői, akik a kezdéshez már kihelyezték a szemetesládákat, a strandlépcsőket, és egy nagytakarítást is végeztek – írja a Likebalaton.

Siófokon nagyon várják a szezonkezdést

Kipofozták a helyet

„Hetek óta zajlik a strandterületek felkészítése a szezonra” – olvasható a siofok.hu oldalon. A portálon arról is írnak, hogy a strandok üzemeltetését végző Balaton-parti Kft. munkatársai lelkesen készítették elő a terepet a nyitásra, és olyan feladatokat is elvégeztek a kezdés előtt, mint például a nádas rendbetétele vagy az uszadékok kiszedése a vízből. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Támogatást is kaptak

A Kisfaludy 2030 turisztikai fejlesztési pályázatnak köszönhetően a Balaton-parti Kft. három új strandi illemhely építésére kapott 90 millió forint támogatást. Ebből az összegből egy aranyparti, egy újhelyi és egy nagystrandi illemhely újulhat meg. KAPCSOLÓDÓ: Álom, vagy valóság? Vizes játszóteret építenének Balatonalmádi mocsaras területére

Mindenre figyeltek

Az illemhelyek tervezésénél arra is figyeltek a kivitelezők, hogy mindhárom helyen legyen mozgássérült vécé és baba-mama szoba egyaránt. A tervek szerint és a járványügyi szabályokat betartva május 14-én nyithat újra a siófoki Nagystrand, ahol számos újdonság várja majd a vendégeket. EZ IS ÉRDEKELHET: “Nyitásra készen állunk, a kempingekben felkészültünk a szezonra” – Újra kinyithattak a balatoni kempingek

Még nagyobb kaland lesz strandolni

A tervezések során a Nagystrand a kisgyerekes családokat célozta meg, és elsődlegesen nekik készültek új attrakciókkal – úgymint például kalandparttal vagy vízi ugrálópályával. Ugyanakkor a sportolni vágyókról sem feledkeztek meg a hely üzemeltetői, hiszen aki szeretne, az röpizhet egyet a homokos röplabdapályán, de a strandon található kültéri fitneszelemeket is mindenki díjmentesen használhatja. EZT IS OLVASD EL: “Tökéletes kirándulás, pihenésre nagyon alkalmas” – el se készült a balatonlellei kilátó, de már özönlenek oda a látogatók

Ez lesz a legnagyobb vizes játszóvár

„Június 1-jén Siófokon, a Nagystrandon debütál Európa legnagyobb vízparti játszóvára, amely több mint 900 négyzetméteren kínál szórakozási lehetőséget családi kikapcsolódásra, illetve fiatal felnőttek számára” – írja a KalandPart a csalogatójában.

Felejthetetlen élmény a gyerekeknek

„A levegővel töltött ugrálóbirodalomban 10-féle aktív kaland gondoskodik arról, hogy egyedülálló élményben legyen részünk, mindezt úgy, mintha egy csodálatos mesevilágba csöppentünk volna. A vár élénk, vidám színei, az égig érő cukorka tornyai már messziről jelzik, hogy felejthetetlen kalandokban lesz része, aki átlépi a KalandPart kapuját” – írták.

Hamarosan nyit a Plázs

A siófoki önkormányzat tájékoztatása szerint a Plázs pünkösdre tervezi a nyitást. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Siófoki Nagystrand – Forrás: Facebook/Siófoki Nagystrand