Italos állapotban elkötötte munkaadójuk furgonját egy építkezés dolgozó három ember. Az ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette és több rendbeli ittas járművezetés vétsége miatt emelt vádat ellenük. Ráadásul még balesetet is okoztak.

Munka után italozás

A vád szerint a 35, 33 és 27 éves vádlottak 2020 novemberében egy siófoki építkezésen dolgoztak, a nap végén pedig közösen italoztak egy közeli munkásszállón.

Jó ötletnek tűnt

Amikor már minden italuk elfogyott, a férfiak – annak ellenére, hogy a jármű használatára nem voltak jogosultak – a munkáltatójuk autójával indultak további alkoholt vásárolni, de a siófoki rendőrök megállították őket.

Akkor menjünk Budapestre

Amíg a járművet ittasan vezető 35 éves vádlottat a rendőrök vérvételre a siófoki kórházba előállították, a két fiatalabb férfi az autónál maradt, de annyira ittasak voltak, hogy a rendőrök intézkedés ellenére elhatározták, hogy tovább utaznak Budapestre.

A defekt ellenére nem állt meg

A több mint száz kilométeres út után a fővárosba érve a 33 éves vádlott – miközben társa a hátsó ülésen aludt – defektet kapott, azonban a műszaki hiba ellenére nem állt félre, hanem tovább közlekedett a forgalomban.

Baleset lett a vége

Mivel a gépkocsi egyre nehezebben volt irányítható, a vádlott nekiütközött három parkoló autónak, a balesetet követően pedig egy buszmegállóban állt meg.

Felfüggesztett börtönt kértek rájuk

Az ügyészség két vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetés és járművezetéstől eltiltás, míg a harmadik társukkal szemben közérdekű munka büntetés kiszabását javasolta.

További balatoni bűnügyi hírekért kattints ide!

Meghalt egy motoros

Meghalt egy segédmotoros kerékpár vezetője, aki a járművével frontálisan ütközött egy személygépkocsival Csókakő és Csákberény között. A baleset egy számjelzés nélküli aszfaltos úton történt. A kiérkező mentők hiába küzdöttek a 62 éves csókakői lakos életéért, a motoros a helyszínen belehalt sérüléseibe.

Címlapfotó: Magyar Ügyészség