Rendkívüli képviselő-testületi ülésen vitatták meg, hogy legyen-e idén nyáron Balaton Sound Zamárdiban. A helyi poltikusok elfogadták a szigetesek ajánlatát.

Új ajánlat

Július elején rendeznék meg a Balaton Soundot Zamárdiban. A 24.hu információja szerint a szigetesek új szerződési ajánlattal jelentkeztek be a Balaton-parti városban, ahol csütörtökön a polgármester emiatt rendkívüli képviselő-testületi ülést hívott össze.

Tanácskoztak a képviselők

A zamárdi kultúrházban megtartott ülésen úgy döntöttek, engedélyt adnak arra, hogy a nyáron – szigorú járványügyi feltételek mellett – két fesztivált rendezzenek a településen.

Kicsit később lenne

A Balaton Soundot június végére, július első hetére tervezte be a Sziget Kulturális Menedzseriroda Kft., a Strand Fesztivált pedig augusztus közepére a Volt Kft.

2022 is szóba jöhet

A megszavazott megállapodási javaslat ugyanakkor arra is lehetőséget ad, hogy amennyiben a járványhelyzet az idén nem engedi meg a rendezést, mindkét fesztivált 2022-re vigyék át.

Valószínűleg ez lesz az utolsó

Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere a 24.hu kérdésére azt mondta, hogy a település hosszabb távon „kivezeti” a fesztiválokat, így nem egyeztek bele a szigetesek öt évre szóló szerződésterveibe, és a Be My Lake fesztiválnak sem Zamárdi lesz a helyszíne. A település a fesztiváloknál használt területeket, parkolókat hosszabb távon más célokra kívánja hasznosítani.

A szervezők hamarosan döntenek

Kádár Tamás, a Sziget Zrt. ügyvezetője arról beszélte a lapnak, hogy egyelőre tartják magukat ahhoz a tervhez, hogy márciusban döntenek véglegesen az idei rendezvények sorsáról, ezért tettek opcionális, azaz egy évvel elcsúsztatható javaslatot Zamárdinak is.

A helybéliek nem kedvelik a fesztivált

A zamárdi fesztiválokat a helybéliek sem fogadja már tárt karokkal. A 2019-es önkormányzati választás kampányában az egyik legfontosabb helyi üggyé vált a tömegrendezvények kérdése. Csákovics már az újraválasztása előtt a fesztiválok visszaszorítása mellett foglalt állást.

Sokkal magasabb bérleti díjért

A polgármester a bérleti díjakkal kapcsolatban most annyit árult el, hogy jóval több lesz, mint a 2019-ben lejárt hosszú távú szerződésben szereplő díj, de a járvány miatt engedtek a tavaly beharangozott tízszeres emelésből.

További balatoni fesztiválhírekért kattints ide!