Életveszélyt okozó testi sértés kísérletével vádolta meg a Veszprém Megyei Főügyészség azt az 53 éves pápai nőt, aki egy vita során ittas állapotban mellkason szúrta a szeretőjét. Az italozó életmódot folytató elkövető és a férfi szexuális kapcsolatban álltak, és a férfi szerette őt, de ezt nem tudta viszonozni a párkapcsolatban élő nő.

Többet akart a férfi

Egy napon a nő összeveszett az élettársával, és ezért megbeszélte a későbbi áldozatával, hogy találkozzanak a szokásos helyükön, ahol pár napot együtt tudnak tölteni. Együttlétük során azonban többször is összevesztek, mivel a férfi magasabb szintre szerette volna emelni a kapcsolatukat, amit a nő ellenzett. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Veszprémi házban találkoztak

Ismerős lakására mentek fel

Mivel a nőnek kapcsolata volt, a férfi pedig a kapcsolatukat ellenző édesanyja közelében lakott, ezért a találkáikat egy ismerősük házában bonyolították le. Amikor 2018 augusztusában találkoztak szintén erre a helyre mentek, de időtöltésük nem volt felhőtlen a folytonos veszekedéseik miatt.

Segítséget kért

Az egyik reggel az asszony telefonon felhívta a lányát, hogy elpanaszolja neki, amióta összeveszett a párjával, nincs pénze se dohányra, se ennivalóra. Hogy segítsen neki, a lánya megkérte egy ismerősét, hogy vásároljon be az édesanyjának. A férfi, aki korábban maga is együtt élt a nővel, eleget tett a lány kérésének, és átment a nőhöz egy csomaggal.

Szeretője nyitott ajtót

Zörgetésére azonban nem a nő, hanem a szeretője nyitott ajtót hiányos öltözetben, ami felháborította a férfit, és közölte, hogy a csomagot nem neki, hanem a nőnek vitte, ezért azt nem is adta át, majd sarkon fordult és távozott. A történtek miatt újabb veszekedés következett, melynek során a nő azt kifogásolta, miért hagyta a férfi, hogy elvigyék a csomagot, a férfi pedig azt sérelmezte, hogy a megjelent segítőnek korábban volt kapcsolata a nővel.

Elfajult a vita

Mivel a nő az alkohol mellett szorongáscsökkentő gyógyszereket is beszedett, ezért néhány órával később újabb vitába keveredtek, és az ismételt konfliktusuk odáig fajult, hogy a nő dühében felkapott egy konyhakést, amivel mellkason szúrta a vele szemben álló férfit.

Túlélte

Pusztán a szerencsének volt köszönhető, hogy a férfi túlélte a nő támadását. Az áldozat szerencsére csak nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, de az ügyészség megállapította, hogy a szúrás akár életveszélyes sérülést is okozhatott volna. A Veszprém Megyei Főügyészség szerint a tragédia csak a szerencsés véletlennek köszönhetően maradt el.

Ez is érdekelhet

Börtönbe küldenék

A főügyészség a vádiratában arra tett indítványt a Veszprémi Törvényszék felé, hogy a nővel szemben szabjanak ki szabadságvesztést és közügyektől eltiltást. Amennyiben a nő az előkészítő ülésén beismeri a tettét, akkor 3 év börtön és 3 év közügyektől eltiltás lehet a büntetése. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Rendőrautó – Forrás: BudaPestkörnyéke