A mai világban egyre többet utazunk és autónkat nagyon sokszor kell a szabadban leparkolni. Mivel nem mindenhol lehetséges fedett helyen tárolni az autónkat, ezért sokszor lehet kitéve az időjárás viszontagságainak. Egy gyorsan felhúzható, összeállítható mobilgarázs egy ideális megoldás erre a problémára. A hagyományos garázsok építése egyre komolyabb pénzügyi döntések elé állítják az autótulajdonosokat. Az építőanyagok, telkek és ingatlanok növekvő ára mellett sokan elgondolkoznak azon, hogy esetleg egy másik megoldás jobb lehet egy hagyományos garázs helyett. A mobilgarázs sokkal olcsóbb, kisebb helyen elfér, és könnyen szétszerelhető és újra felállítható.

Mobilgarázsgyártók éllovasa a Maritom

A mobilgarázsok iránti rohamosan növekvő igény kielégítése érdekében egyre több mobilgarázs gyártó jelent meg a piacon. A mobilgarázsok között egyre különlegesebb megoldások jelennek meg. A fémlemezekből összeállított lemezgarázsok mellett a gyártók változatos megoldásokat is kínálnak a vásárlóknak. Európában az egyik vezető mobilgarázsgyártó a Maritom, amely a mobilgarazs24.hu weboldalon tekinthető meg. A lengyel cég minőségi mobilgarázsokat forgalmaz a magyar vásárlóknak, de Európa szerte is egyre inkább ismert.

A cég mobilgarázsokon kívül kutyakenneleket is gyárt. A Maritom mobilgarázsai különböző formában és kialakításban állnak a vásárlók rendelkezésére. A garázsok elsődleges funkciója a gépkocsi tárolása. Ezen kívül tárolóhelységként is használható különböző célokra. Kerti szerszámok, gépek, berendezések, kerékpárok és fűnyírók és egyéb tárgyak is tárolhatók benne. A nagyobb méretű garázsokban különböző kisebb rendezvények is megtarthatók esős idő esetén. Ezen kívül néhány felhasználó egészen különleges célra is használhatja a mobilgarázsokat. Néhányan háziállatokat vagy kerti növényeket tartannak benne.

A mobilgarázs mérete és formája

A garázs szélessége 3 m, hosszúsága 5 m és a magassága elől 2.1 m és hátul 1.9 m. A garázshoz általában különböző kétszárnyú kapu tartozik. A kapu magassága 2 m, és zárral és két kulccsal zárható.

A standard garázson kívül további formák és méretek állnak rendelkezésre, mint pl. szélesebb, hosszabb vagy magasabb garázs. A kétkapus garázs mellett billenőkapus garázs.

A mobilgarázsok között a legegyszerűbben kialakítható és legnépszerűbb formája a háromrétegű polietilén mobilgarázsnak van. A polietilén egy strapabíró anyag, ami védi a tárolt eszközöket és berendezéseket az UV sugárzástól. A polietilén fólia ezen kívül vízálló is.

Mennyibe kerül a mobilgarázs?

A mobilgarázs előnye a mobilitáson kívül természetesen a kedvező ár. A standard garázs legolcsóbban mindössze 82000 Ft-ért megkapható. A többi garázs is viszonylag kedvező áron nagyjából 100000 – 150000 Ft értékben vásárolható meg.  

Ez a cikk támogatott tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent a Balaton és környékének kedvelt hírportálján, amelyet a forgalmasabb napokon már 40 ezren olvasnak, akkor kattintson ide!