A Balaton legjobb strandját, a teljes partszakasz kihasználásával létrehozandó egyedi szabadidős, sport- és szórakoztató központ kialakítását tervezik Keszthelyen – közölte a város és térségének fideszes országgyűlési képviselője.

 Csaknem félmilliárd kormányzati pénz a tervezésre

 A kormány a Magyar Közlönyben múlt héten megjelent döntésével 400 millió forintot biztosít az előkészítésre és a tervezésre.

Csilliárdos összeg juthat a komplexum fejlesztésére

Az egész éves kikapcsolódási lehetőséget nyújtó központ beruházásának várható értéke mintegy 5 milliárd forint lesz – tette hozzá az MTI beszámolója szerint.

A télre is gondolnak

Manninger Jenő kifejtette: a városi strand területét is kihasználó ötletek gyűjtése már elindult, az a cél, hogy a várhatóan 2022-ben induló beruházás révén a keszthelyi part ne csak nyáron, hanem egész évben vonzó legyen a turistáknak.

Fiatalok tervezik

Nagy Bálint polgármester (Fidesz-KDNP) hozzátette: a Magyar Művészeti Akadémia tagjai és a Budapesti Műszaki Egyetem doktorandusz hallgatói építészeti javaslatokat készítenek, illetve a keszthelyiek és a civil szervezetek véleményére is kíváncsiak.

Létrehoznának egy sétányt is

Az elképzelések szerint a több négyzetkilométernyi területen olyan fás-ligetes sétányt is kialakítanának, amely összeköti a keszthelyi Balaton-part létesítményeit.

A Google megmondja, hogy melyik balatoni település érdekelte legjobban az emberek

A Balaton környéki települések közül látványosan kiemelkedik Badacsonytomaj, tavalyhoz képest a keresések alapján 30 százalékkal nőtt az érdeklődés a település és környéke iránt.

A Balatoni Fejlesztési Tanács apropóján alakult ki éles szópárbaj a magyar parlamentben csütörtökön

Az ellenzék úgy gondolja, hogy a Balaton mindenkié, a kormányoldal viszont a tehetősebbek nyaralóhelyévé tenné a tavat – összegezte álláspontját Potocskáné Kőrösi Anita. A jobbikos képviselő úgy fogalmazott: gyámság alá helyezik a Balatoni Fejlesztési Tanácsot azzal, hogy társelnöki rendszert vezetnek be a testületben.

A DK és és a Fidesz is egymásnak ment

Varga Zoltán DK-s kéviselő kijelentett: sem Magyarország, sem a Balaton nem egyenlő Orbán Viktorral és családjával. Riposztjában Böröcz László (Fidesz) arról beszélt, hogy ha összehasonlítják a jelenlegi kormány teljesítményét azzal, amit előtte nyolc évig tett a mostani ellenzék, amikor kormányként lehetősége volt tenni a Balatonért, égbekiáltó a különbség a mostani kabinet javára.