Igazi hősként viselkedett az egyik alsóörsi kemping mellett élő H. Ferenc, aki halált megvető bátorsággal ment be a hatalmas lángokkal égő étterem és bolt épületébe csütörtök este, hogy megfékezze a tüzet, de többé már nem jött ki onnan élve.

Tűz Alsóörsön

Amint arról a Balatonkörnyeke.hu is beszámolt, az éjszaka óriási tűz volt Alsóörsön. Lakókocsik, garázsok, bódék, sőt egy kisbolt is leégett a Pelso Camping szomszédságában. A tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre.  A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit és az aktuális viharjelzést ide kattintva éred el.

Lakókocsiban élt a férfi

Az egyik épületből több gázpalackot is kihoztak, de mindet nem tudták kihozni. Négy palack felrobbant. Egy ember pedig meghalt. Az áldozat az egyik lakókocsiban élt, és az egyik lángra kapott vendéglátóhelyen dolgozott szakácsként. Ferenc poroltóval próbálta felvenni a harcot a lángokkal, de sajnos nem járt sikerrel.

Elszenesedett holttest

H. Ferenc abba az étterembe ment be tüzet oltani, amelyben dolgozott. A férfi elszenesedett holttestére térdelő helyzetben találtak rá a tűzoltók, akik akkor még a nemét sem tudták megállapítani.

Szinte porrá égett minden a környéken

Forrás: Balatonfüredi Önkormányzati Tűzoltóság

Télen is ott élt

„Fecó nyáron itt volt szakács, de megengedték, hogy maradjon télen is. Egy-egy lakókocsiban éltek egymás mellett Ádámmal, ilyenkor a holt szezonban az étterem zárva volt, így ők a tulajdonosnak segédkeztek mindenben. Egyikük sem helyi volt, nehéz anyagi körülmények között éltek” – mondta a Blikknek a kempinggel szemben lakó férfi.

Meg tudta menteni autóját

Borisz Andrásnak egyébként nagy mázlija volt, még az utolsó pillanatban el tudott állni kocsijával a lángoló szupermarket mellől. Azonkívül, hogy a füle egy kicsit megpörkölődött, épségben megúszta.

Poroltóval rohant

„Ádám elmondása szerint füstöt éreztek bentről, ezért Fecó berohant a poroltóval, de már nem jött ki többé. Egy másik verzió szerint az egyikük lakókocsijától indult a tűz, de ezt majd a vizsgálat tisztázza” – tette hozzá a férfi.

Forrás: Balatonfüredi Önkormányzati Tűzoltóság

Elszenesedett a lakókocsi

Péntek délelőtt is füstöltek a romok. A lakókocsikból, ahol a két munkatárs egykor meghúzta magát, csak megégett, elszenesedett alvázak maradtak.

Megszólalt a polgármester

„Óriási szél volt, ami miatt nagyon aggódtunk, hogy tovább terjednek a lángok. Sokan élnek az ABC közvetlen közelében. Húsz éve vagyok polgármester, minden lakástűznél ott voltam, mindegyik szomorú volt, de így, hogy halálos áldozatot is követelt a tragédia, különösen megrendítő” – mondta szomorúan Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere, aki a helyszínen volt az oltás idején.  A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit és az aktuális viharjelzést ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: oltják a tűzet Alsóörsön – Forrás: Forrás: Balatonfüredi önkormányzati Tűzoltóság