A Balaton mellett nyaral Szatmári András, az olimpiai bronzérmes férfi kardcsapat tagja, aki a további versenyprogramját még nem ismeri, de a párizsi olimpiáig vezető útnak hamarosan nekivág majd.

5 év fáradsága

Szeptember közepéig kaptam „kimenőt” az edzőmtől, Gárdos Gábortól, és most a Balatonnál pihenek. Rám is fér a kikapcsolódás, mert hosszú volt ez az öt év, és különösen az utóbbi két, verseny nélküli esztendő volt stresszes” – mondta az MTI-nek a 2017-es világbajnokságon egyéniben arany-, míg a 2019-es budapesti vb-n egyéniben és csapatban is ezüstérmes versenyző.

Már fociznia is szabad

Az MTK 28 éves vívója arról is beszélt, hogy nem tölti mozgás, sportolás nélkül a szabadságot, pingpongozik, tollaslabdázik, teniszezni jár, két-háromórás röplabda csatákban vesz részt, és most a baráti focizásokba is beszáll, amit az olimpia előtt azért nem engedett meg magának, nehogy megsérüljön.

Távol az idei versenyektől

Szatmári András egyelőre nem tudja, milyen versenyeken indul még az idén, ezt majd az edzőjével beszéli meg, ha a nemzetközi szövetség elkészíti a hivatalos versenynaptárt.

Egyre szebb Tokió

Az olimpiával kapcsolatban elmondta, ahogy múlik az idő, egyre pozitívabb érzésekkel gondol vissza a Tokióban történtekre.

A bronzérem is szépen csillog

„Szinte napra pontosan egy hónapja, július 28-án lettünk a csapattal bronzérmesek, ami egy megnyert érem. Persze, minimális hiányérzet van bennem, és szerintem marad is az egyéni szereplés miatt, de a fiúkkal szerzett bronzéremre büszke vagyok.

3 év Párizsig

Az első olimpiámról éremmel jöhettem haza, és ez jó érzés” – mondta Szatmári András, aki hozzátette, az elsődleges célja most az, hogy teljesen kipihenje magát, úgy vágjon neki a párizsi olimpiáig tartó útnak, ami már nem is olyan hosszú.

Aki visszalépett az olimpiától

Múlt héten kezdtem teniszezni, magamhoz képest amatőr szinten – mesélt mindennapjairól a wimbledoni sérüléséből lábadozó Babos Tímea a DIGI Sport reggeli műsorában. Próbálunk nem elsietni semmit; két és fél éve achilles-sérüléssel is bajlódom, azt is igyekszünk rendbe rakni, és mindent, amit az elmúlt húsz év rám pakolt fizikailag – érzékeltette helyzetét a Reggeli Startban a WTA-ranglistán jelenleg 126. helyet elfoglaló versenyző, aki az olimpián és a US Openen való indulást is lemondta idén, a magyar WTA-tornát pedig könnyeivel küzdve adta fel.

Novemberi visszatérés

Visszatéréséről Babos Tímea elmondta: „November vagy december környékén szeretnék pályára lépni, de ha nem, akkor legkésőbb januárban. Abban hiszek, hogy ezt a sérülést műtét nélkül meg lehet úszni. Próbálom azokat az embereket megtalálni, akik szintén így gondolják.”

A teniszező tavaly nyáron sokat volt a Balatonnál

2020-ban feltűnően sok képet posztolt Babos Timi a Balatontól. Akkor a likeBalatonnak arról beszélt, hogy sok balatoni kedvence van. Ilyen ételből a halászlé, csakis harcsából, a strandon pedig a klasszikus, sajtos-tejfölös lángos. A balatoni reggeleket is szereti, amikor még minden csendes, a levegő friss, a nap már az égen és csodás a kilátás a tóra. A kedvenc strandjai Füreden és Bogláron vannak, mindegyiket más-más miatt szereti. 

Címlapfotó: MTI/Illyés Tibor