A siófoki ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt gyorsított eljárásban emelt vádat azzal a letartóztatásban lévő, gyömrői férfival szemben, aki a vád szerint erősen ittas állapotban előbb verekedést akart kiprovokálni, majd egy késsel fenyegetőzött a siófoki vasútállomáson.

Ordibált

A vádlott 2021 júliusában erősen ittas állapotban tartózkodott a siófoki vasútállomáson, ahol hangoskodott, majd verekedést akart kiprovokálni az éppen szolgálatot teljesítő vasútőrrel.

Repültek a sörös korsók

Miután nem járt sikerrel, félig telt söröskorsókat vágott a földhöz, utána pedig a mosdóba igyekvő utasokat kezdte inzultálni.  A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Levette pólóját

A férfi később egy bisztróban ülő asztaltársaságához lépett, kihívóan levette a pólóját, majd a vendégeket verekedésre hívta ki, és több alkalommal az asztalra köpött.

Vonatozni kezdett

A garázda ezután felszállt az egyik szerelvényre, melynek ablakát lehúzva, a ruházatából elővett zsebkéssel fenyegetőzni kezdett és azt kiabálta, hogy aki felszáll a vonatra, azt „kilyuggatja”.

Jöttek a rendőrök

Az időközben a helyszínre érkező siófoki rendőrök elfogták és őrizetbe vették a férfit, akinek a letartóztatását később az ügyészség indítványára elrendelték.

Bűnös

A Siófoki Járásbíróság 1 év 4 hónap börtönbüntetést és 2 év közügyektől eltiltást szabott ki, valamint elrendelte a korábbi felfüggesztett börtönbüntetésének végrehajtását is.