A VDSZ elnökségi ülésére készült előterjesztés szerint el kellene cserélni a szakszervezet Balatonvilágoson lévő, két épületből álló, közvetlen vízparttal rendelkező üdülőjét 6 darab 35 négyzetméteres teraszos, új építésű apartmanra, valamint 12 parkolóra és egy tárolóra.

Az a helyzet, hogy…

A balatonvilágosi üdülő mindkét szomszédságában tulajdonosváltás történt, mindkét tulajdonos kifogásolta az épületeink állagát, esztétikai látványát”. Ezzel a gondolattal vezették be a Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezetének elnökségi ülésre készült előterjesztésben a Balatonvilágoson lévő, két épületből álló, közvetlen vízparttal rendelkező üdülő eladását, illetve elcserélését. A Népszava ír az ebből kirobbant szakszervezeti perpatvarról.

Ami van

A szakszervezet jelenlegi üdülőjében egyébként – honlapjuk tanúsága szerint – összesen 12 szobában 42 fő elhelyezésére van lehetőség, szintenként közös zuhanyzókkal, valamint társalgóval és fedett terasszal.

Ami lenne

Ezeket cserélnék el az előterjesztés szerint az üdülőjük déli telekszomszédja által Balatonlellére tervezett apartmanokra, amelyek a 2000 négyzetméteres Lellemarine Resort-ban lesznek.

Ott egyelőre semmi sincs

Az ügyvezető elnökség meg is tekintette az új lellei helyszínt, csakhogy az indítványban szereplő fotón egy üres zöld telek látható. További friss hírek a Balaton partjáról ide kattintva!

Apartmanokat ígérnek

A beruházó ígérete szerint a lakóparkon belül két földszintes apartmanház épül a VDSZ tagjainak, akik az üdülőkomplexum többi vendégével közösen használhatják majd a resort privát strandját, a gyermekmedencét, a rekreációs központot, a bárt és a grillteraszt.

Az utolsó tánc

A régi balatonvilágosi üdülőnek ez lenne az utolsó szezonja, mivel a határozati javaslat szerint idén szeptemberben át kellene adni a területet a beruházónak. Ugyanakkor az új apartman-telep – a beruházói ígéret alapján – jövő május végére készülhet el.

Fura pénzügyek

A köztes időben a beruházó letétbe helyezné a világosi ingatlan vételárát – nettó 250 millió forintot – és a kivitelezés lebonyolításáig 50 millió forintos letéti garanciát biztosít.

Egy tagszervezet ellenzi

Az ügylet miatt a szakszervezeti vagyon sérelmére elkövetett csalás és hűtlen kezelés gyanúja miatt feljelentést tett a VDSZ tagszervezete, a Gumiipari Szakszervezeti Szövetség két vezetője, akik korántsem tartják olyan jó üzletnek a dolgot.

Elveszne a családias üdülés

A világosi üdülő valóban eléggé retró, de olcsó, saját vízpartja van, családias üdülési lehetőséget nyújt a szakszervezeti tagoknak, akik a „társasházként működő üdülőt” aligha tudják a korábban megszokott módon használni. Ráadásul Balatonlelle messzebb van és várhatóan a bérleti díj is magasabb lesz.

Garanciák hiánya

A feljelentést tevő Hajdú Roland, a VDSZ elnökségi tagja és Radics Gábor, a GSZSZ elnöke hiányolja a független értékbecslést és a szerződéses garanciákat, valamint sérelmezik, hogy a vevő már azelőtt tulajdonosa lesz a világosi üdülőnek, hogy a csereépületet átadták volna.

Visszaüzent az elnök

Az üggyel kapcsolatban a Népszava megkereste Székely Tamást, a VDSZ elnökét is, aki jelezte, hogy a héten „20 ember németországi munkájával kapcsolatban” Münchenben tartózkodik, „célzottnak” tartott kérdéseinkre nem kaptunk választ.

Címlapfotó: https://www.facebook.com/vdszudulobalatonvilagos/