Péntek délután hatalmas füstfelhő kezdett el kifelé hömpölyögni egy hévízi szállodából. Nem sokkal később kiderült, az épület belsejében lévő kapcsolószekrényben tűz ütött ki, ami miatt 400 embernek azonnal el kellett hagynia a hotelt. A tűzoltók szerencsére gyorsan a helyszínre értek, és megkezdték a lángok oltását.

Tűz a szállodában

Nagy füsttel járó tűz volt péntek délután egy hévízi szállodában. Csaknem 400 embernek kellett ideiglenesen elhagynia az épületkomplexumot – közölte a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit és az aktuális viharjelzést ide kattintva éred el.

Egy kapcsolószerkény gyulladt ki

Kósi Zsolt elmondta: egy Attila utcai hotel wellnessrészlegénél gyulladt ki egy kapcsolószekrény, ami nagy füsttel járt, de csak kisebb tűz volt. A keszthelyi hivatásos és az alsópáhoki önkéntes tűzoltók rövid idő alatt eloltották a lángokat.

Át kell szellőztetni az épületet

Az épületrész füsttel telítődött, ezért ventilátorokkal kellett átszellőztetni. Az oltás és az utómunkálatok idejére a szállodát csaknem 400 embernek kellett ideiglenesen elhagynia, több mint 330 vendégen kívül 60 dolgozónak.

Tarlótűz Pápánál

Péntek délután öt hektár kiterjedésben égett a tarló és az erdő aljnövényzete Pápa külterületén. A tűzhöz riasztott pápai és csornai hivatásos tűzoltók több vízsugárral oltják a lángokat. A helyszínre tart a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit és az aktuális viharjelzést ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: