A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársainak május 2-án, a II. fokú viharjelzés alatt kellett akcióznia Balatonföldvár és Balatonfüred közelében. A hős rendőrök összesen három embert mentettek ki a tóból: egy csónakos horgászt és két szörföst.

Horgász ragadt a stégen

Vasárnap reggel 7 óra 30 perckor érkezett segélyhívás a rendőrség vonalán, miszerint egy 81 éves horgász a csónakjával a stégen ragadt Balatonudvarinál. Mivel vasárnap nagy viharok voltak, ezért nem tudott biztonságosan a partra evezni. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt került bajba

Megmentették

Az idős bácsihoz rögtön ki is érkeztek a balatonföldvári vízirendőrök, akik a járművükkel megközelítették őt, majd a csónakjával együtt a partra vontatták. A 81 éves horgásznak nem esett baja.

Újabb mentés következett

Néhány órával később, 10 óra 40 perckor, majd 10 óra 45 perckor a járőröknek egy-egy szörföst kellett kimenteniük a tóból, a Balatonfüred előtti vízterületről. A gyorsan változó időjárás feltehetően a szörfösöket is megviccelte, de szerencsére a rendőrök ott voltak a közelben és gyorsan intézkedtek.

Kellett a segítség

Vasárnapra a II. fokú viharjelzést többek között a hirtelen változó szélirány miatt adták ki, ami miatt a szörfösök nem tudtak volna maguktól kijönni a partra. Végül az egyenruhások segítségével mindketten épségben kerültek ki a vízből.

A motorral is lehetnek problémák

Mint írtunk róla, legutóbb április 24-én, 15 órakor Alsóörs-Paloznak közelében vették észre a balatonfüredi vízirendőrök, hogy egy férfi a csónakjából segítségért kiáltozik. A rendőrök odamentek, és egyből látták is, hogy mi volt a gond: a 66 éves férfi csónakjának bedöglött a motorja.

Nem tudott kijönni

Az elromlott elektromos motorja miatt az alsóörsi horgász már nem tudott biztonságosan kievezni a partra, ezért az egyenruhások segítettek rajta.

Kimentették

A füredi rendőrök végül a hajójukhoz kötötték a horgász csónakját, majd biztonságban a csopaki horgászkikötőbe vontatták. Az eset során senki sem sérült meg.

Ezt kell tenni, ha baj van

A balatoni vízirendőrök felhívják a figyelmet, hogy amennyiben a Balaton vízfelületén bajba kerülnek vagy bajba jutott személyt, személyeket látnak, tegyenek bejelentést az ingyenes 1817-es segélyhívó telefonszámon! A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Vízirendőrök mentés közben – Forrás: Police.hu