Az év első menetrend-módosításával újabb fejlesztések lépnek életbe a vonatokon, a változtatások pedig érintik Kaposvár térségét is. A MÁV-Start reményei szerint az április 11-től érvényes módosítással gyorsabb, színvonalasabb és kényelmesebb utat tudnak majd biztosítani a vonattal közlekedőknek.

Érkeznek az intercitykocsik

Április 11-től új módosítás lép hatályba a vonattársaságnál, amivel a MÁV-Start egy jobb, gyorsabb és kényelmesebb szolgáltatást szeretne kínálni az utasoknak. A változtatások szerint Budapest és Kaposvár között egy nap három pár közvetlen intercity is fog közlekedni, és ezek a járatok valamivel olcsóbbak is lesznek, hiszen áprilistól csaknem 10 százalékos kedvezménnyel vehetők igénybe – írja a Sonline.

Jobb lesz a közlekedés Kaposvárra

Kell rá a helyjegy

A komfortosabb expresszvonatokra a menetjegyen felül – távolságtól függetlenül –  helyjegyet is kell váltani 300 forintért. Ugyanakkor a vonatban lévő nem intercity típusú kocsikat gyorsvonati pótjegy váltása nélkül is lehet használni. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Új megállók is lesznek

A Kaposvár felé tartó intercityk áprilistól megállnak a Szakály-Hőgyész állomáson is. Itt lehetőség nyílik az autóbuszos átszállásra, így Hőgyész felé is eljuthatnak az utasok, ráadásul a vonatok menetideje ennek ellenére nem nő.

Ez a helyzet a Balatonnál

Az április 11-től hatályba lépő menetrend-módosítás a Balatont is érinteni fogja. A Dunántúlon és a Balatonnál a nagyvárosok elérését az új Helikon InterRégió vonatok jelentősen javítják: Kaposvárt például több vonat is összeköti számos balatoni településsel, valamint a nyugat- és észak-dunántúli városokkal.

Összekötik a városokat

A módosításoknak köszönhetően Kaposvár városát ezenkívül összekötik még Fonyód, Balatonfeny­ves, Keszthely, Tapolca, Sümeg, Celldömölk és Pápa mellett Győrrel is. A tervek szerint Kaposvár és Győr között naponta két óránként indítanának modern, alacsony padlós Desiro motorvonatokat.

Minden irányból javul a közlekedés

„Áprilistól naponta egy vonatpár, illetve egy pénteki vonat hosszabb útvonalon, Győr és Pécs között közlekedik mindkét irányban” – közölte a híroldallal a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága. Hozzátették, hogy ezzel a dél-dunántúli régióból is könnyen elérhetővé válik a Balaton.

Így indulnak a vonatok Pécsről

A menetrend szerint a vonatok egész évben naponta közlekednek Pécs és Kaposvár valamint Pécs és Fonyód között. Az utat a rövid eljutási idejű Helikon IR vonatok teszik kényelmesebbé.

Az utasokért teszik

A vasúttársaság azért vezeti be ezeket az újdonságokat, mert ezekkel szeretnék elérni, hogy minél többen válasszák a vasutat nemcsak a városok között utazásra, munkába járásra, hanem akár kirándulásra és túrázásra is. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Facebook/MÁV