Illegális autóbontók miatt indított eljárást a Pápai Rendőrkapitányság három férfival szemben, akik egy családi ház udvarán bontották szét a járműveket és szemeteltek. A bontási tevékenységüket engedély nélkül végezték.

Eljárás indult ellenük

Hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a pápai rendőrség egy 51 éves bébi lakossal, annak 24 éves fiával, valamint 50 éves pápai társukkal szemben – írja a police.hu.

Igazoltatták őket

A rendőrök március 11-én Béb településen állították meg és igazoltatták az elkövetőket, akik egy helyi családi ház udvarán bontottak szét járműveket. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Óriási szemétkupac volt a ház udvarán

Illegális autóbontók – Forrás: Police.hu

Gyűjtötték a szemetet

A rendőrség szerint a tevékenységükből származó több köbméter hulladékot – háztartási, építési és műszaki cikkekből származó hulladékkal együtt – az udvarra szórták szét, hatalmas szemétkupacokat halmozva egymásra. Az egyenruhások ezen kívül azt is megállapították, hogy a tettesek engedély nélkül végezték a bontást.

Ügyészség dönthet az autóbontókról

A pápai rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket befejezték, így az ügy iratait átadták az illetékes ügyészségnek.

Itt hordták egymásra a szemetet

Balatonudvariban kamerákkal harcolnak a szemétlerakókkal szemben

Mint korábban írtunk róla, szintén nagy gondot okoz a sok szemét Balatonudvariban, ahol a község határában egy 200 méteres, óriási szemétkupac gyűlt össze levágott gallyakból és faágakból. A probléma megfékezésére az önkormányzat kamerákat telepítene a település végébe, a szemétlerakóhoz közel.

Odahordták a szemetet

Balatonudvariban már régebb óta fejtörést okoznak az illegális szemétlerakók, akik nemes egyszerűséggel az utcán rakják le a zöldhulladékukat. Sokan azt hiszik, a zöldhulladék nem minősül szemétnek, pedig a nyesedékeket, leveleket és a levágott füvet sem szabad otthagyni a nyílt utcán.

Kamerákkal oldanák meg a helyzetet

Balatonudvari vezetése kamerák létesítésével oldaná meg a településen a hulladékproblémát. A felvételek befutnának a rendőrséghez is, az önkormányzat ugyanis azt reméli, hogy az egyenruhások bevonásával sikerülhet felszámolni az illegális hulladékgyűjtőket. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Összegyűjtött hulladék – Forrás: Police.hu