A Balaton környéki horgászok pontosan tudják, hogy a legméretesebb harcsák még a legtapasztaltabb horgászokat is könnyedén megtréfálhatják. Hasonló est történt most a Somogy megyei Hársasberki-tavon, ahol egy lelkes horgász akasztott horogra egy kapitális példányt.

Óriáshalat fogott

Szabó Lóránt gyerekkora óta horgászik Somogy megyében, és eredményes harcsahorgásznak is számít, hiszen még egy rekordot is sikerült felállítania egy 82 kilogrammos példánnyal. Ugyanakkor arra még ő sem számított, hogy egy akkora harcsát sikerül kifognia, ami sokkal erősebb nála. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Piócacsalival próbálkozott

A horgász úszós szerelékkel, erős fonott zsinórral vágott neki a pecázásnak, a horogra pedig egy piócacsokrot akasztott. Néhány méterre a parttól el is kezdett horgászni, a mellette lévő stégre pedig feltett egy kamerát, hátha sikerül egy jó felvételt készítenie egy nagy fogásáról.

Azonnal jött a harcsa

Szabó Lórántnak nem kellett sokat várnia, mire megérkezett a gigantikus harcsa, amely rögtön rá is kapott a csalira. Mivel a zsinór bevágott a menetek alá, ezért a fék nem tudott megfelelően dolgozni, így a harcsa gyakorlatilag magával rántotta a vízbe a horgászt.

Repült a bot

A harcsa erős rántásával Lóránt kezéből azonnal kirepült a bot, a hatalmas példány pedig a felszerelésével együtt távozott.

Megtalálta

Mintegy órás keresgélés után Lórántnak sikerült megtalálnia az úszóját, így legalább visszaszerezte a pecabotját. A kihajlított horog sokat elárul a harcsa méretéről.

Tovább próbálkozott

A fáradhatatlan horgásznak nem szegte kedvét, hogy elúszott a zsákmánya, inkább tovább próbálkozott. Kicsivel arrébb sikerült is előbb egy húsz, majd egy harminc kiló körüli harcsát fognia.

Itt sikerült kifognia a súlyos harcsákat

Ismét próbálkozott

Aznap este még visszatért az eredeti helyszínre Lóránt, hogy még egyszer megpróbálkozzon a méretes harcsával. Sajnos azonban a harcsa ezúttal sem lett meg, a horog kiakadt, de a hal mozgásából és súlyából a horgász arra következtet, hogy ismét az izgága nagybajszúval volt dolga. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Videón, ahogy az óriásharcsa megfürdeti a horgászt

Kiemelt kép: Részlet a videóból