Hat Balaton környéki településen választottak polgármestert, ezek közül négyben képviselő-testületi tagokra is lehetett szavazni. Urnákhoz járultak Dörgicsén, Balatonalmádiban, Litéren, Balatonendericsen, Lovason és Magyarpolányban. Itt vannak a végleges eredmények.

Polgármester-választás Almádiban

Balatonalmádiban a korábbi független városvezető, Kepli Lajos lemondása miatt tartottak időközi polgármester-választást. A Balaton-parti város nyolc szavazókörében névjegyzékbe vett 8269 választóból a Nemzeti Választási Iroda honlapjának tájékoztatása szerint 2388-an vettek részt a voksoláson, és 1501 szavazattal Fabó Pétert (Fidesz-KDNP) választották polgármesterré. Mögötte Bercsényi László (független, 570 szavazat), Csontos Dávid Péter (független, 150 szavazat), Kutassy József (független, 118 szavazat) és Hegyi Ilona Rózsa (független, 30 szavazat) végzett. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Polgármester-választás Dörgicsén

Dörgicsén szintén a korábbi, független polgármester, Jánó Levente lemondása miatt tartottak időközi polgármester-választást. A településen névjegyzékbe vett 245 választóból 147-en mentek el szavazni, és a négy független polgármesterjelölt közül Pflanzner Sándor kapta a legtöbb, 67 voksot.

Litéren képviselőkre és polgármesterre szavaztak

Litéren a korábbi testület feloszlása miatt választhattak a szavazók polgármestert és hattagú képviselő-testületet. Az időközi voksoláson a névjegyzékbe vett 1784 választóból 957-en vettek részt. A polgármester három független jelölt közül Osváth Örs lett 423 szavazattal.ű

Magyarpolányban is képviselőkre és polgármesterre szavaztak

Magyarpolányban szintén feloszlás miatt voksolhatott a névjegyzékbe vett 1138-ból megjelent 733 szavazó a község polgármesterére és a hattagú képviselő-testület tagjaira. A polgármester két független jelölt közül Grőber József lett 441 szavazattal.

Balatonendericsen szintén képviselőkre és polgármesterre szavaztak

Balatonedericsen is feloszlás miatt tartottak időközi polgármester-választást és a szavazók a hattagú képviselő-testület tagjaira is voksolhattak. A névjegyzékben szereplő 894-ből megjelent 541 szavazó a két független jelölt közül Németh Lászlót választotta meg polgármesternek 383 vokssal.

Lovason is képviselőkre és polgármesterre szavaztak

Lovason is feloszlás miatt tartottak időközi önkormányzati választást, amelyen a névjegyzékbe vett 436 szavazó közül 124-en jelentek meg. A község polgármesterének megválasztották az egyedüli jelöltként indult Fazekas Gábor Zoltánt (117 szavazat), valamint a négy képviselői helyért indult négy független jelölt mindegyikének bizalmat szavaztak. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció