Palágyi Eszter többször is megvédte a Costes étterem Michelin-csillagát, hat éven keresztül vezette konyhafőnökként az éttermet, azonban most úgy döntött, váltani fog. Egy darabig úgy volt, hogy a Matild palotában nyíló étteremben folytatja a pályafutását, aztán jött az új helyszín, a csodás, Balaton-parti Szigliget, ugyanis itt akar dolgozni, és egész éves balatoni vendéglátásban gondolkodik.

Hat évnyi Michelin-csillag

Palágyi Eszter Miguel Vieirától vette át a Michelin-csillagos Costes étterem vezetését, amelyet kitűnően vezetett, hiszen az étterem hat éven keresztül megőrizte a Michelin-csillagát. A magyar séfnő izgalmasabb ízekkel dolgozott, és ez elnyerte a kritikusok tetszését, két éve azonban egészségügyi okok miatt távoznia kellett a Costes éléről. Ekkor kezdett el gondolkodni Palágyi a Balatonon és az ott rejlő lehetőségekről – írja a Street Kitchen.

Szigligeten nyitna éttermet a profi séf

Nem jött össze a Matild palota

Palágyi Eszter egyébként a Costesből való távozása után megmérettette magát a Bocuse d’Or magyar selejtezőjén is, aztán debütált a Matild Palace séfjeként. Ugyanakkor a Matild palotás projekt soha sem tudott igazán beindulni a koronavírus-járvány miatt. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A megoldás: Szigliget

Mint azt a Dining Guide idézi: „A Szigliget Várudvarban egy több egységből álló központot alakítunk ki: egy erős kulturális résszel, szabadtéri koncertekkel, színházi előadásokkal, filmvetítésekkel, tartozik hozzá majd egy food court (ételudvar – a szerk. megjegyzése), na és a Szigliget Várudvar étterem – mondta Palágyi Eszter.

Szezonra gyúrnak

A séfnő azt is elmondta, hogy elsősorban a szezonra fókuszálnak, hangulatos kerti környezettel, fedett és nyitott terasszal, kétszer 100-150 fős éttermi kapacitással. Megjegyezte, hogy heti hét napon át tartanak majd nyitva, és lesz reggeli-, ebéd- és vacsoralehetőség is. EZ IS ÉRDEKELHET: Vásárolj előre, és ha kinyit az étterem, beválthatod a kuponodat – különleges kezdeményezés Keszthelyen

Keresik az arany középutat

Palágyi Eszter szerint az új, balatoni étterem nem fine dining lesz, de nem is bisztró, hanem a kettő között próbálják megtalálni az arany középutat. A minőséget pedig maga a Michelin-csillagos étterem volt konyhafőnöke fogja biztosítani. KAPCSOLÓDÓ: Meghátrálnak, Ördög Nóra sírva közölte balatoni boltjuk sorsát

Lazább vendéglátást képzel el

A profi séf azt mondta, Szigligeten is ugyanazt a minőséget szeretné hozni, amit tőle eddig megszoktak, azonban nem szeretné, hogy a balatoni étteremben bármi jele lenne a feszengésnek. Mint mondja, nem szeretne elzárt konyhán sem főzni, fontos lenne neki, hogy a vendégek előtt csinálja a munkáját. EZT IS OLVASD EL: A szállodások már nagyon nyitnának, egyelőre nemzeti konzultáció van

Széthajtotta magát

Palágyi arról is beszélt, hogy a Costesben töltött évek során tönkrement az egészsége, annyira hajtotta magát. Most már egy sokkal lazább és nyugodtabb helyre és vendéglátásra vágyik, ezért is döntött végül Szigliget mellett. EZ IS ÉRDEKELHET: Kóla, bableves, borda és a csusza – Egy balatoni retró vacsora a maszkok árnyékában

Már májusban nyithatnak

Ha a járványügyi helyzet engedi, akkor már májusban megnyílik a Várudvar étterem. Ebben az évben még csak a nyári szezonban lesznek nyitva, de jövő évtől már egész éves nyitvatartásban gondolkodnak. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pixabay