Bűncselekmény és több közlekedésrendészeti szabálysértés elkövetése miatt kell felelnie a németsűrűpusztai autósnak.

Andocson indult a kergetőzés

A tabi körzeti megbízottak december 22-én 14 óra 30 perckor Andocson észleltek egy rendszámok nélkül közlekedő gépkocsivezetőt, aki Karád irányába haladt. A rendőri jelzés ellenére a járművezető nem állt meg, hanem gyorsított és nagy sebességgel megpróbált elmenekülni, ezért követni kezdték.

A szántóföld jelentette a végállomást

A sofőr Andocs külterületén letért az útról a szántóföldre, azonban ott elakadt a jármű, ekkor próbált elszaladni, de a rendőrök utolérték és elfogták.

Semmilyen normális papírja nem volt

Az igazoltatás során kiderült, hogy az autó nem rendelkezik hatósági engedéllyel, rendszámtáblával, sem gépjármű-felelősségbiztosítási szerződéssel.

22 éves férfi volt a sofőr

A körzeti megbízottak a 22 éves férfit előállították a Siófoki Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Új autók a somogyi rendőröknek

Közben bejelentették, hogy 5 új szolgálati gépjárművel gazdagodott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság. A két Toyota Land Cruisert, a két Volkswagen Transportert, illetve az Audi A3 típusú személygépkocsit a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság helyi és területi szervei feladatellátását segítik a jövőben.

Szervíz is jár hozzájuk

A folyamatos üzembiztonság és hadrafoghatóság fenntartása érdekében a járművek 5 évre, vagy 200 000 kilométer futásteljesítményig szóló szervizcsomaggal rendelkeznek, amelynek része a teljes körű karbantartás, a szezonális gumicsere, illetve az assistance szolgáltatás, amelyek segítik  a rendőri feladatok ellátását. Ugyanakkor biztosítva van a nyári és a téli, valamint a terep gumiabroncs-készlet is.

Hasonló beszerzés volt Veszprém megyében is

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság használatába három új szolgálati gépjármű került. A központilag beszerzett két Volkswagen Transporter mikrobuszt és egy Audi A3 személygépkocsit 2020. december 23-án adta át az állománynak.

Tragédia az M0-on

Balesetben meghalt egy ember az M0-áson csütörtök délután, miután két személygépkocsi összeütközött az M1 autópálya felé vezető oldalon, Maglód térségében – írja a police.hu. Egy másik ember megsérült. A közlekedési baleset egyelőre tisztázatlan okból történt.