December 24-én estétől 25-én reggelig felfüggesztették a kijárási tilalmat. Azonban karácsonykor megmarad az a szabály, hogy 10 főnél többen nem gyűlhetnek össze egy helyen.. A közterületen tilos italozni.

Ez nem lazítás

Müller Cecília tisztifőorvos azonban azt mondta, hogy senki ne tekintse lazításnak a rendeleteket, mert a járvány változatlanul zajlik. Ez egy lehetőség, amivel a biztonság megtartása mellett lehet élni, a tisztifőorvos mértékletességet és átgondoltságot kért a családoktól.

Angliából nem jöhet repülő

A kormány döntése szerint Magyarországra sem engednek be repülőket az Egyesült Királyságból a mutálódott vírustörzs terjedése miatt – azt nem tudni, hogy ez meddig lesz érvényben de az üzleti utakra is vonatkozik a tilalom.

Korlátozzák az italfogyasztást

Szerdán este jelent meg a Magyar Közlönyben, hogy tilos mától, azaz december 24-től január 3-ig közterületen szeszesitalt fogyasztani, ahol ezt más jogszabály nem tiltja.

A mentőkre lehet számítani

A mentők a karácsonyi ünnepek alatt is teljes készenlétben állnak: Magyarország 255 mentőállomásán egyszerre 1700 mentőápoló, mentőgépkocsi-vezető, mentőtiszt, mentőorvos és mentésirányító lesz szolgálatban – közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

Szaloncukor számokban

Évente mintegy 3500 tonna fogy az egyik legnépszerűbb szezonális termékből, a szaloncukorból, amelynek éves forgalma 7 milliárd forint körül alakul. A Magyar Édességgyártók Szövetségének felmérései szerint egy magyar család átlagosan egy kilogramm szaloncukrot vásárol és kétezer forintot költ rá. A fogyasztók több mint 60 százaléka kétezer forint alatt tervez költeni szaloncukorra, további egyharmaduk négyezer forintig is elmegy, a vásárlók 7 százaléka pedig akár hatezer forintot is szán szaloncukorra.

Amit karácsonykor eszünk

Szenteste halászlé, másnap töltött káposzta, mákos guba, de a bejgli is elengedhetetlen kelléke az ünnepi asztalnak – mondta Borbás Marcsi az állami tévében sokat szereplő, főzős műsorokat is készítő műsorvezető.

Az emberek kétharmada spórol karácsonyra

Az idei karácsonyi  kiadásokra a lakosság harmadának nem kell külön spórolnia egy kutatás szerint, akik hitel felhasználását is tervezik, azok a bevásárlásaik költségének átlagosan 51 százalékát fedeznék belőle. Az idei ünnepekkor a tavalyival megegyező összeget, átlagosan 58 600 forintot terveznek karácsonyi ajándékokra költeni a magyarok – derül ki a Budapest Bank megbízásából készített, karácsonyi költéseket vizsgáló reprezentatív kutatásból.

Mai időjárás

Kezdetben északon, északnyugaton ered el az eső, majd dél felé is egyre nagyobb területen lesz csapadék. Zala és Somogy megyében helyenként jelentős mennyiségű esőre, néhol akár zivatarra is készülni kell. Napközben plusz 6 és 16 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet, a Dél-Dunántúlon lesz a legmelegebb, északkeleten hűvösebb időre kell számítani.

Enyhítes a turizmus számára

Egy december 22-ei kormányrendelet értelmében az utazási idodáknál lehetúvé válik a belföldi szállásfoglalás SZÉP-kártyával.